Rólunk

 

Vezetője:  Vecsey Béla és Vecsey Enikő kapitányok

 

Gyülekezetünk Budapesten, Józsefváros Magdolna negyedében található, ahol a környezetünkben többségében mély-szegénységben élő emberek élnek. Próbálunk enyhíteni a fizikai nehézségeken, és főként lelki téren kívánunk segítséget nyújtani mindazoknak akik ezt igénylik. Minden tevékenységünket Isten iránti szeretetünk motiválja, és Jézus váltságművéről szeretnénk bizonyságot tenni, és Őrá mutatni, aki azt mondja, hogy "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." (Mt 11.28)

 

Küldetés


Küldetésünk az, hogy testi és lelki segítséget nyújtsunk a környezetünkben lévőknek, és megismertessük az emberekkel a Jézus Krisztusban való reménységet.  

2013. éves jelentés - beszámoló


„Hol van a gyülekezetetek?” – kérdezik az emberek. „Budapest VIII. kerületében, a Magdolna-negyedben.” – válaszolom.  Látom, a tekintetüket, ahogyan fejüket ingatják, és azt mondják: „Hmm, nem könnyű környék.” Sokan áldást kívánnak, és tudom, imádkoznak értünk, gyülekezetünk minden tagjáért, hogy legyünk bizonyságtevői Istennek, ezen a szegénységgel, és bűnnel terhelt területen.
Egy őszi napon, különös vendég várt minket a gyülekezet udvarán, a virágoskert szélén üldögélve.  Egy aprócska madár. Talán már elindult Délnek, a hazájába, ahol a telet tölti, és megfáradva, meglátva a város kőrengetegében a hívogató kertet, leszállt megpihenni. Egy kis tálkában vizet tettünk mellé, a kismadár egy órácskát töltött nálunk, majd új erőre kapva ismét útra kelt.
Ez után a találkozás után arra gondoltam, hogy valahogy ilyen módon kellene megmutatnunk a környékünkön élő embereknek, hogy a kőrengetegben, a szegénységben, a bűn közvetlen közelében van egy hely a VIII. kerületben,  az Üdvhadsereg Józsefvárosi gyülekezete, ahol meg lehet pihenni, megnyugvást találni, találkozni az Úr Jézussal, aki megváltotta életünket a sírtól, és az örök élet vizét adja nekik, ahogyan nekünk is.
Gyülekezetünk vezérigéje: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Mt 11.28)
Minden kezdeményezésünket, minden programunkat, és alkalmunkat ennek az Igének a fényében szerveztünk,  és szervezünk ma is, és az a vágyunk, hogy örökéletre szóló találkozások színhelye legyen közösségünk, ahol a megfáradt, megterhelt emberek megtalálják a Megváltót, és lelki otthonra lelnek gyülekezetünkben.  

 

ADOMÁNYOZÁS

Írjon nekünk