Paul Newman örökségéből jut a rászorulóknak Józsefvárosban

Az Üdvhadsereg Józsefvárosi Gyülekezete ismét élelmiszercsomagokat osztott a nagycsaládosoknak. 10 éve minden csütörtökön a Keletinél napi 500 adag melegétel a rászorulóknak

Idén immár második alkalommal jutott tartós élelmiszercsomaghoz közel 100 ember az Üdvhadsereg Józsefvárosi Gyülekezete jóvoltából. A csomagba egyebek mellett liszt, olaj, tészta, kakópor, konzervek és egy szelet csokoládé is került. Az Üdvhadsereg az adományt a Paul Newman nevével fémjelzett alapítvány segítségével finanszírozta. Az Üdvhadsereg Magyarország heti 750 adag melegételt oszt ki budapesti és debreceni helyszíneken.

 

Newman öröksége


Az Üdvhadsereg Józsefvárosi Gyülekezete együttműködésben a Nagycsaládosok Országos Egyesületével a leginkább rászoruló családoknak segít az évkezdésben. Idén, immár második alkalommal támogatta a kerületben élő nagycsaládosokat.  Február 28-án ismét csomagot osztanak majd a kerületi családsegítő közreműködésével a szociálisan rászorulóknak. Az adományozás érdekessége, hogy az Üdvhadsereg a Newman’s Own Foundation jótékony célokra szánt felajánlásából segíti a józsefvárosi, jellemzően roma családokat. Newman öröksége, hogy az általa 1982-ben létrehozott élelmiszeripari vállalat teljes bevételét nehéz sorsú, szociálisan hátrányos helyzetű emberek kapják, faji, vallási, nemzetiségi hovatartozástól függetlenül. Tartósítószermentes salátaszószók és spagetti mártások gyártásával indult a cég, melynek termékein Newman arca szerepelt. A köztudottan visszafogott és szerény színész azzal a feltétellel járult hozzá neve és arcképe használatához, hogy a vállalat teljes bevételét karitatív célokra fordítják majd. Paul Newman élete során több mint 220 millió dollárt fordított karitatív célokra. 2008-ban bekövetkezett halálát követően az általa létrehozott alapítvány tovább segíti a hátrányos helyzetűeket világszerte.

Az Üdvhadsereg 10 éve segít Józsefvárosban


Az Üdvhadsereg Józsefvárosi Gyülekezte a hozzájuk fordulóknak lelki evangalizeciókat is tart a támogatáson túl. Budapesten a Keleti Pályaudvarnál 10 éve, minden csütörtökön 500 adag meleg ételt osztanak ki, erre engedélyük a fővárostól március 11-ig van. Ezt követően is folytatják majd az ételosztást, de a Keleti Pályaudvarnál sajnos ez a lehetőség hamarosan megszűnik. Budapesten szóba került a Déli Pályudvar és az Árpád-híd környéke, valamint a Felvonulási tér is az új opciók között van. Az Üdvhadsereg Budapesten Rákoscsabán, a Józsefvárosban és Debrecenben működtet szociális konyhát, és tart rendszeresen élelmiszer- és ruhacsomag osztásokat Gyöngyösön és Miskolcon is.