Nyári emlékek Rákoscsabáról

                    Együtt a csapat

 

A nyári szünidő reménységünk szerint új barátságokat, építő időtöltést, lelki feltöltődést hozott mind a gyerekek és felnőttek részére egyaránt. Örömmel és hálával tekintünk vissza gyülekezetünk által szervezett gyermektáborainkra, melyeken sok áldást kaptak a gyermekek és szolgálók.

 

Az Üdvhadsereg Rákoscsabai Gyülekezetének Nyári napközis és elutazós tábora 2014. 06.16-29. között valósult meg.  Elsősorban szociálisan hátrányos gyermekek számára meghirdetett tábor programjai kézműves foglalkozásokat, sportolási lehetőségeket, kirándulást, tánctanulást, sok játékot, vetélkedőket és interaktív bibliai foglalkozásokat biztosítottak a hozzánk érkező gyermekeknek. Továbbá idei táborunkban felhívtuk a gyermekek figyelmét a családra, mint értékre.  Bibliai történetekkel, reménységünk szerint érthetőbbé vált számukra ez a nagyon fontos érték. Ezen belül olyan témákkal foglalkoztunk, mint a tisztelet, problémamegoldás, a család, mint megtartó erő.

 

Egységben az erő

A téma preventív célú is volt, hiszen voltak gyerekek, akik csonka családból érkeztek hozzánk.  Az a szívünk vágya és imatémánk, hogy a gyermekek meglássák, hogy Isten ajándéka a család, van értelme a család rendszerének és ez értékformáló legyen számukra is egyszer.

Szinte már hagyománnyá vált, hogy ebben az időszakban Amerikai fiatalok érkeznek gyülekezetünkbe, segítve ezzel munkánkat és színesítve a programot. Így egy jó lehetőség a táborozó gyermekek számára az angol nyelv tanulása, gyakorlati használata. Évek óta jó tapasztalat az, hogy a gyerekek az újonnan szerzett barátságokat Facebookon is tartják.

 

 

 

 

Rendhagyó módon egyhetes tábort biztosítottunk gyülekezetünk fiataljai számára a Velencei tó felüdítő környezetében. Naponta bibliai foglalkozások voltak, melyeken keresztül bemutattuk a hit értékeit, a Biblia igazságait. Fontosnak tartottuk, hogy a gyerekek sokat mozogjanak, sportoljanak és erre kiváló helyszín volt az Agárdi parkerdő, a Velencei tó, Pákozd- sukorói arborétum.

 

A tábor célja volt, hogy az ott töltött időszak rövid és hosszú távú hatással legyen a fiatalokra. Mint például:

- megerősödött keresztény értékrend

- pozitív hozzáállás a szülőkhöz, családhoz

- mélyebb közösség tudat

Hogy mindezek hosszú távon megvalósulhassanak és beépüljenek a fiatalok életébe egész év folyamán ifjúsági klub keretében heti rendszerességgel foglalkozásokat biztosítunk számukra.

 

 

 

 

 

 

Köszönettel tartozunk elsősorban Istennek és mindazoknak a személyeknek, akik hozzájárultak a táborok megvalósulásához és a változatos programok szervezéséhez.