Az Üdvhadsereg Európa szerte segít a menekülteken!

2015. Szeptember 4./Üdvhadsereg Nemzetközi Főhadiszállás

 

 

Európai vezetők igyekeznek kezelni azt a helyzetet, amely az Eu (Európai Unió) képviselői által is legrosszabb menekült válságnak nevezhető a második világháború óta. Az Üdvhadsereg az egész kontinensen reagál, lelki és gyakorlati támogatást nyújtva.

Menekülteknek oszatnak ételt Athénban az Üdvhadsereg munkatársai

Az IOM (Nemzetközi Migrációs Szervezet) szerint több mint 360,000 bevándorló és menekült jött át a Földközi tengeren eddig. 2015 első nyolc hónapjában-már 140,000 –al többen, mint 2014-ben. Körülbelül 245,000 Görögországba és további 116, 000 Olaszországba menekült. Feljegyzések kimutatták, hogy több mint 2700 menekült halt meg út közben amig Európába próbált eljutni.

 

Az Európai Üdvhadsereg hiszi, hogy van egy etikai és humanitárius támogatást biztosító felelőssége a származási országukból menekülő egyének és családok számára. Egyes tevékenységek és programok már jól beváltak, de az elmúlt hónapokban az Üdvhadsereg fokozza támogatását és új tevékenységekbe kezd Európa szerte.

 

 

Menekültekkel kapcsolatos támogatások Európában:

 

Görögországban, az Üdvhadsereg a Piraeus Athéni kikötőben tevékenykedik, abban hogy élelmiszer és nem élelmiszer jellegű termékeket adjanak a Szíriából és Észak- afrikai országokból jövő menekülteknek, akik Kos, Lesnos és más szigeteken keresztül érkeznek az országba. Tervek vannak arra nézve, hogy bővítsék ezt a segítségnyújtást, és hogy ezen felül kiegészítő támogatást adjanak Thesszalonikában.

 

 

Az Üdvhadsereg Római központja Olaszországban otthont adott már május óta mintegy 21 Eritreai menedékkérőnek, gondoskodott számukra szállásról, étkezésről valamint a menekült státusz megszerzésének folyamatában segítséget nyújtott jogi támogatással.

 

A franciaországi Üdvhadsereg 275 menekülnek biztosított helyet különböző központjaiban és Marseille-be 60-80 menekültnek kínált étkezést.

 

Hollandiában az Üdvhadsereg megduplázta kapacitását, a menekültek befogadására 75 - ről 150 ágyra, valamit több pótággyal a Krízis központjaiba. Más menhelyeken élőket ruhával látják el.

 

Svédországban a Jönkömpingi Üdvhadsereg több éve kísérő nélkül érkező kiskorúak számára vezet egy hostelt (szállót). Ebben az évben megnövelte kapacitását 23-ról 26-ra és támogatást nyújt a menekültügyi eljárásban is. Ezen kívül 7 kiskorúnak, akik már megkapták a menedékjogot támogatást adnak, hogy elérjék függetlenségüket. Más helyeken az országban menhelyet és egyéb támogatást ajánlanak a bevándorlóknak. Két további ingatlant készítenek elő jelenleg, hogy szálásként szolgáljon fiatal menekülteknek.

 

Koppenhágában a dániai Üdvhadseregnek 20 ágy áll rendelkezésre a menekültek számára.

 

Jelenleg a Svájci Üdvhadsereg 2500 embernek ad menedékét, akik háború sújtotta régiókból jöttek. Egyéb támogatásokról is gondoskodnak, mint élelmiszer, egészségügy, gyerekjóléti, valamint segítenek az oktatáshoz való hozzáférésben, nyelvi kurzusokban és támogatást nyújtanak a munkalehetőségek keresésében. A svájci Üdvhadsereg határozott, hogy ne csak azonnali segítséget nyújtson, hanem hosszú távú támogatást is.

A Magyarországi Üdvhadsereg, ruhákat, cipőket és tisztálkodási termékeket, hálózsákokat, pokrócokat, vizet és élelmiszert adnak a menekülteknek, akik a vonatállomásokon gyűltek össze.

 

 

Bár Románia még nem látott óriási növekedést a menekültek számában az elmúlt napokban, az ottani Üdvhadsereg csapatja jelentést tett arról, hogy több menekültnek kellet folyamatos hajléktalan támogatást nyújtani főleg hidegebb időjárásban.

 

Az orosz Üdvhadsereg a menedékkérőket takarókkal, élelmiszerrel és ruhákkal látja el.

Finnországban több helyen az Üdvhadsereg elkezdte a tárgyalásokat a Vörös keresztel és más helyi szervezetekkel, amelyek befogadó központokat vezetnek a menedéket kérők számára, hogy megbeszéljenek esetleges koordinációs és támogatási lehetőségeket.

 

Németországi Üdvhadsereg több központja dolgozik együtt más szervezetekkel és helyi hatóságokkal, hogy menedéket nyújtsanak, segítséget, valamit, nyelvleckét és ruházatot a menekülteknek, tervezik bővíteni a támogatásosaikat.

 

Ezek csupán példák a nagyobb rendszerből, amit az Üdvhadsereg hozott létre. Az Európába menekülők helyzete nagyon aggasztó, de az Üdvhadsereg továbbra is elkötelezett, hogy teljesítse küldetését, hogy miszerint „megkülönböztetés nélkül Jézus nevében szolgáljanak minden nélkülöző ember felé”, támogatva őket a vonatállomásokon, menekült központokban és több száz templomba szerte a kontinenseken.

 

Jelentés a Nemzetközi Sürgőségi Szolgáltatás és Európa Zóna Nemzetközi Központjától

 

Munkánkat pénzadományával segítheti az alábbi gombra kattinva :