Egy jövőt láttató kirándulás

2015. szeptemberében elmentünk Miskolcra egy szerződés aláírására, melynek alapján egy édesanya egy pályázatnak köszönhetően egy 50 nm2-es lakást nyert, melyet ebben az évben át is vehet. A lakás Tiszaújváros központjában van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagy izgalommal indultunk útnak az édesanyával, hiszen minden ilyen újrakezdési lehetőség nagy öröm az édesanyák és a segítő szakemberek számára egyaránt.

 

Először a miskolci ügyvédet kerestük fel, aki előtt az édesanya aláírta a szerződést. A fiatalember bátorított minket, hogy bár belülről nem láthatjuk, de kívülről érdemes megnézni a lakást.

 

Úgy döntöttünk, hogy élünk a lehetőséggel, és útnak indultunk. Kb. 20 perc autózás után megérkeztünk Tiszaújvárosba. A város külső része is  nagyon tetszetős volt; szép zöld környezet, rendezettség és tisztaság mindenütt. Ahogy beljebb haladtunk, egy hangulatos, prosperáló város képe rajzolódott ki előttünk.

             

Tágas terekkel, felújított épületekkel és megannyi kedves játszótérrel. Ez utóbbiakban már láttuk is az édesanya gyermekeit, amint önfeledten játszanak,s barátokat találnak maguknak.

 

 

Felkerestük az óvodát, megnéztük az iskolát és az orvosi rendelőket is. Szinte „belaktuk” ezt a várost. Igyekeztünk egészen közel hozni az édesanyához az addig még ismeretlen várost, hogy mikor majd odaköltözik, már ne legyen számára annyira idegen, hanem a már meglévő ismeretet, és jó emlékeit gyarapítva örömmel térképezze fel Tiszaújváros valamennyi zegét-zugát.

 

 

 

 

Kellemes emlékekkel, boldogan tértünk haza, s az édesanya is utólag nagyon pozitívan beszélt mindenkinek erről a jövőt láttató, izgalmas kirándulásról.