Válaszút Háza

Ügyfeleink különböző problémáik miatt fordulnak hozzánk, ezért egyénre szabott módon kapnak segítséget tőlünk.
A Válaszút Háza 1998 óta működő intézmény. Két területen biztosít szolgáltatást az otthontalanok és más rászorulók számára: hajléktalanok nappali melegedője és népkonyha keretein belül.

Ügyfeleink különböző problémák miatt szorulnak külső segítségre. Családi problémák, bántalmazás, munkahely elveszítése, vagy egy hosszabb betegség, esetleg életvezetési problémák vezethetnek otthonuk elveszítéséhez, és megfelelő támogató kapcsolatok hiányában nagyon nehéz újra talpra állni, tartós munkahelyet és otthont találni .Az egyénre szabott segítségnyújtás során a múltjuk feldolgozásától és egészségük helyreállásától kezdve a munkavállaláson át az albérlet keresésig segítjük ügyfeleinket.

Nappali Melegedő
Hétfőtől vasárnapig, az év minden napján 8.00-18.00 óra között várjuk hajléktalan ügyfeleinket intézményünkben, ahol alap szolgáltatás keretében nyújtunk lehetőséget a napközbeni pihenésre, melegedésre, tisztálkodásra, mosásra, étkezésre. Telefonhasználattal, internet hozzáféréssel, szociális munkás tanácsadásával segítjük a hozzánk fordulókat ügyintézésükben, munka keresésben.

Naponta reggelit, ebédet, tisztálkodási eszközöket, szükség szerint ruhát, postai címet biztosítunk.
A nappali melegedőt minden olyan 18. évét betöltött hajléktalan személy látogathatja, aki rendelkezik 7 hónapnál nem régebbi tüdőszűrő igazolással, és elfogadja az intézmény házirendjét.

Népkonyha
Naponta 120-150 adag egytál meleg ételt osztunk ki rászorulók részére, akiknek szociális problémák vagy átmeneti krízis miatt nehézséget okoz a napi élelemről való gondoskodás. Az ebéd mellé alkalmanként péksüteményt, kenyeret, zöldséget, gyümölcsöt és egyéb élelmiszert is adunk, attól függően, hogy hogyan érkezik az adomány támogató partnereinktől.