Az Üdvhadsereg több helyen segített

Bem rakpart, Batthány tér, Lukács fürdő, Dagály strand és Margitsziget.  Ezeken a budapesti helyszíneken kaptak melegételt az árvízi védekezésben részt vevő civilek és hivatásos segítők az Üdvhadsereg jóvoltából az elmúlt hétvégén.  Az éhes tűzoltó, a fekete holló és a sütit hozó kislány esete.

A csütörtöki és pénteki margitszigeti ételosztás után az Üdvhadsereget szombaton reggel a Dagály strandra irányították, ahol a korábbi híresztelésekkel ellentétben több száz önkéntest vártak és fogadtak előzetes regisztráció nélkül. Itt a nagy kár elkerülése érdekében nem volt mindegy, hogy 20 centi víz szivárog át a gáton, vagy 2 méter, ami komoly anyagi károkat okozhat. Az itt dolgozó főként civil önkéntesek örömmel fogadták az Üdvhadsereg támogatását. Szombaton folytatódott a küldetés, a szervezet a Bem téri gátépítőket látta el tápláló meleg étellel, majd a Battyány téren, a Lukács fürdőnél és Margitszigeten kaptak meleg ételt a gátak őrzői és építői.

2013 június 09  bejegyzésbe1

Az Üdvhadsereg segítségére a Dagály strandon fizikai értelemben is szükség volt, akadt olyan munkatársuk, aki az ételosztás befejeztével látva a szükséget a helyszínen maradt és beállt segíteni a homokzsákfal-építésbe. A Margitszigeten különösen jól jött az utánpótlás, ugyanis az egyik pihenő idejét töltő tűzoltó kis szalvétáján épp megterített magának az otthonról hozott ételekből, amikor egy holló arra repült, felkapta az ennivalót és azzal együtt eltűnt. Ekkor érkezett meg az Üdvhadsereg friss melegétel szállítmánya, az éhes tűzoltó nem kis örömére.

Dagály_2013_06_09 bejegyzésbe 2

A hétvégi tapasztalatok azt mutatják, hogy minden budapesti helyszínen nagy volt az összefogás, különös szeretettel és odafigyeléssel dolgoznak együtt az alkalmi csoportok a károk enyhítése érdekében. Valódi, odaadó szeretetnek voltak szemtanúi az Üdvhadsereg munkatársai, amikor a Bem téri helyszínen, ételosztás közben egy édesanya és 8-9 év körüli kislánya jelent meg több zacskó saját készítésű süteménnyel, a kislány elővette nagy hátizsákjából az édességet, és kérte, hogy azt „desszertékén” adják oda az éhes árvízi munkásoknak.

Az Üdvhadsereg továbbra is folyamatosan jelen van az árvízi védekezésben, napi 500 adag ételt oszt ki ott, ahol a legnagyobb szükség van rá.