Antoine de Saint-Exupery: Fohász

„…Erőt kérek a fegyelmezettséghez és mértéktartáshoz, hogy ne csak átfussak az életen, de értelmesen osszam be napjaimat, észleljem a váratlan örömöket és magaslatokat! Taníts meg a kis lépések művészetére!” 

Antoine de Saint-Exupery: Fohász

Lakóinkkal sokat beszélgetünk arról, hogy milyen fontos a helyes idő – beosztás. Hálásak vagyunk Istennek, amikor látjuk, hogy értelmes módon töltik el a szabadidejüket. Intézményünk gazdag skálán biztosít a lakók számára foglalkozásokat. Álláskereső tréning, Kórus, Életvezetési tréning, Film – klub, "Kreatívkodás", Angol tanfolyam.

Azok a lakók, akik aktívan részt vettek az Intézmény által felkínált tréningek valamelyikében, ők jutalmul ingyen vehettek részt a Fővárosi Állatkerti kiránduláson, de a többiek is kedvezményes jegyeket kaptak. Ez a szombati nap felüdülés volt mindannyiunk számára. Jókat nevettünk, beszélgettünk egész nap. Jó érzés volt, hogy azoknak az embereknek is lehetőségük nyílt egy ilyen látogatásra, akik anyagi helyzetük miatt nem tudják megengedni maguknak, hogy szabadidejükben bármilyen fizetős programon részt vegyenek, s így sok olyan élményben nem lehet részük, amiben egy átlagos magyar családnak igen.

 a nap végén jól vol a Fagyi

A kirándulásra így emlékeznek vissza a hölgyek…

 „ Nagyon jól éreztük magunkat. Nekem nagyon tetszettek az állatok, főleg a kis elefánt! ”

„Rémálom volt akkoriban az életem, depressziós voltam, de tudtam, hogy szükségem van arra, hogy kimozduljak, s nem bántam meg...”

„ Különleges volt a lepke ház, különösen az egyik kék… az gyönyörű volt!”

„ Hű, amikor a papagájok ellepték Anna kezét. Még a vállára és a fejére is rászálltak – ették a barackot a kezéből. Mikor megyünk következőnek?”

Örülök neki, hogy - bár fárasztó volt egy forró augusztusi napon végigsétálni az Állatkerten, de azt mondhatjuk, hogy megérte.

A nap végén örömmel tapasztaltuk, hogy a hölgyek együtt imádkoztak. Hálás volt a szívük a szép napért és ezt elakarták mondani Istennek is.

Az együtt töltött idő jót tett a kapcsolatoknak, jót tett a ház légkörének. Erősödött a bizalmi kapcsolat a segítő és a gondozott között. Más oldalról is megismertük egymást. Reméljük a jövőben is lesz ilyen közösség építő programra lehetőségünk.

még a 40 fokot is ki lehet bírni