A lelki támogatás is óriási anyagi segítség a Fülöp-szigeteken

Az Üdvhadsereg 117 segítője a katasztrófa sújtotta térségben, 54 tonna élelmiszer és gyógyszer kiosztását felügyeli

buszról osztják a csomagokat

A kilátástalan helyzetbe került, szeretteiket gyászoló, házaikat, otthonaikat is elveszítő embereknek nagy segítséget jelent a kiemelkedő létszámmal jelen lévő Üdvhadsereg lelki gondozása. Az első sokkhatás után az alapvető szükségletek megoldásán túl a hitüket vesztett emberek mentális támogatása a legfontosabb.

A kialakult drámai helyzetben az Üdvhadsereg átmeneti szállások kialakításával, élelem, ivóvíz, valamint gyógyszer segélyek kiosztásával segíti a bajba jutottakat, 100.000 $ értékű adományával.

 

A szervezet az 1930-as években kezdte meg tevékenységét a Fülöp-szigeteken, ahol jelenleg 117 tisztje teljesít szolgálatot, a gyülekezeteknek közel 11.000 tagja van. Nemzetközi jelenlétük komoly segítséget jelent a helyi kormányzatnak és a károsultaknak egyaránt. A térségben tevékenykedő munkatársak és önkéntesek mellett a szervezet jelenleg ide összepontosítja a nemzetközi hálózat teljes kapacitását.A mentőszolgálatok tevékenységében és az adományok elosztásának koordinálásában egyaránt részt vállal a szervezet. Közel 54 tonna élelmiszer és gyógyszer kiosztását kell felügyelni, mely a helyi hatóságra háruló más kötelezettségek és segítségnyújtási feladatok mellett nehezen kivitelezhető. A károsultak - a körülményekhez képest zökkenőmentes – ellátására pedig nagy szükség van, így hatalmas segítség az Üdvhadsereg által nyújtott tevékenység és az operatív együttműködés. A szervezet eddig mintegy 3500 embert juttatott életmentő csomagokhoz. A drámai helyzetet nehezíti, hogy a térségben az elmúlt időszakban több természeti és politikai esemény is a segélytartalékok kimerüléséhez vezettek. A segítő szervezetek, így az Üdvhadsereg is nagy erőkkel dolgozik az elegendő mennyiségű, alapvető szükségleteket kielégítő élelmiszer és ivóvíz adományok helyszínre szállításán.

csomagok fülöpszigetekre

Az Üdvhadsereg tisztjei kiemelt figyelmet fordítanak a lakosság lelki gondozására. A reménytelen helyzetbe került, gyászoló embereknek segítenek átvészelni a trauma okozta nehéz időket. A katasztrófa utáni első percektől kezdve családoknak nyújtanak segítő kezet a lakosoknak azzal, hogy hitükben megerősítik őket, mely a legfontosabb támaszuk lehet az embert próbáló helyzetben. Nélkülözhetetlen a támogató segítségnyújtás. A lakosság mentésében, az elzárt helyzetbe kerültek információval és élelmiszerrel való ellátásában tud a legtöbbet nyújtani az Üdvhadsereg.

3a66b23c-6b0c-4d87-b91b-a97024e28db7_613-LeyteEUECHOélelmiszerosztás