A házasság hete a Rákoscsabai gyülekezetben

Közel 200 résztvevőt vonzott hétvégén a Házasság Hete rendezvénysorozat az Üdvhadsereg Rákoscsabai Gyülekezetébe, amely egy épületben működik a Válaszút Háza Női Rehabilitációs Intézménnyel. Különleges módon hívta fel a figyelmet a házasságban rejlő értékekre az Üdvhadsereg. Randi Kávézót nyitott házaspárok részére, ifjúsági konferenciát szervezett a párválasztás előtt állóknak, sőt egy fáklyás felvonuláshoz is csatlakozott a házasságok megóvásáért.

Februárban sokat foglalkozunk a szerelem, párkapcsolat, házasság témákkal, így volt ez a Házasság Hete alkalmából rendezett előadásokon is, melyet a Keresztúr Baptista Gyülekezet, a Biblia Szól Egyház, az Omega Gyülekezet és az Üdvhadsereg Rákoscsabai Gyülekezete szervezett a környékbeli lakosság számára. A szervezők felismerték, hogy a „boldogító igen” kimondásán innen és túl mennyi tennivaló vár még a párokra ahhoz, hogy a házasság valóban a boldogságot hozza életükbe.

07A péntek délutáni „Randi kávézón” rendhagyó módon találkozhattak egymással a házastársak, ahol lelki vezetést kaphattak és probléma-megoldási technikákat oszthattak meg egymással. Szombaton Uzsalyné Pécsi Rita Ph. D. tartott előadást „A nevelés az élet szolgálata” címmel a több, mint 100 fő felnőtt érdeklődő számára. Este a fiatalok kaphattak ízelítőt az értelmi és érzelmi intelligencia világából, szintén Pécsi Rita előadását hallgatva.

26

A jó hangulatú, humoros és szakmailag is nagyon érdekes előadásra Uzsayné Pécsi Rita, aki maga is négy gyermekes édesanya, a férjével együtt érkezett. Az előadás első részében arra mutatott rá, milyen fontos is érzelmi intelligenciánk személyiségünk fejlődésében, és a velünk született adottságok mindössze 20%-ban határozzák meg mivé válunk. Az oktatás aránytévesztésében általában csak azt a 20%-ot célozzák meg, amely a értelmi intelligenciánk része, pedig a tanultak alkalmazását és döntéseinket is csak az EQ „használatával” tudjuk sikeresen véghez vinni. A szakértő rávilágított arra a tényre, hogy érzelmi intelligenciánk fejlesztése azért fontos, mert kapcsolatainkat ez a készségünk nagymértékben meghatározza.

Az előadás második felében arról volt szó, hogy valójában „egymás kedvéért születtünk”, nem egyformák, de egyenrangúak vagyunk, és ha sikeres kapcsolatot szeretnénk, ne tekintsük egymást versenytársnak. Az Üdvhadsereg rendezvényére hatalmas érdeklődéssel jöttek el a kerületi és a környékbeli lakosok, hiszen az előadások alatt a gyermekek számára is biztosítottak megfelelő elfoglaltságot.

Az estéken készült képek galériáját facebook oldalunkon megtekintheti ide kattintva.