Szivárványos út bábokkal

Misszió a gyermekek nyelvén

Vasárnap ismét életre keltek a bábok,  a  „A rosszat jóval győzd meg” című bábdarabban, egy pótkarácsonyi alkalmon, gyülekezetünkben.  Az Üdvhadsereg  Szivárvány bábcsoportja immár nyolcadik éve szolgál a gyermekek felé a karácsonyi és a húsvéti időszakban. Mivel gyülekezetünk a VIII. kerületben van, ebben a karácsonyi időszakban főként a VIII-IX kerületi iskolákban, óvodában, Budapesti és vidéki gyülekezetekbe vittük a gyermekeknek és velük együtt résztvevő pedagógusoknak és a szülőknek, a karácsony igazi üzenetét, az evangéliumot. Az előadásokat minden esetben térítésmentesen vállaltuk, és az Országjáró Palánta Bábmisszió, és Üdvhadsereg felajánlásával ingyenesen tudtunk minden kisgyermeknek egy a darab főbb gondolatait újragondoló foglalkoztató füzetet, és egy CD-t ajándékozni, melyen újra hallgathatták a bábdarab hanganyagát.

DSCN0361 másolata

Nemrégiben egy családnál voltunk látogatóban, ahol vacsora után a gyermekek székekből állítottak össze egy bábparaván, és kis plüssjátékaikkal előadták nekünk az egész bábelőadást. Szüleik elmondták, hogy szinte mindennap meghallgatják, és eljátsszák a darabot. Biztos vagyok abban, hogy nem csak ebben a családban, hanem még sok-sok otthonban hangzik, akár nap, mint nap az evangélium ez által a misszió által. Dicsőség ezért az Úrnak!

Hálásak vagyunk Istennek ezért a szolgálatért, amelyben mi magunk is sok áldást kapunk. Nagy öröm számunkra látni a csillogó gyermekszemeket, ahogyan együtt élnek a darabbal, ahogyan boldogan táncolnak és énekelnek velünk, ahogyan megérzik Isten szeretetét.  Tizennyolc bábelőadásunk volt, ebben az időszakban, ahol kb. kétezer kisgyermek vett részt. Hisszük, hogy ez a szolgálat, hosszú távon egész nemzetünkre hatással lesz, mivel az országban még számos bábcsoport munkálkodik.  „Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.”, mondja a Biblia a Példabeszédek 22.6-ban. Ezek a bábelőadások a gyermekek nyelvén, a gyermekek szívéhez szólnak, és beszélnek az Úr Jézus megváltásáról, és az örök életről, amellett, hogy keresztény erkölcsi értékeket tanítanak. Ha az a több ezer gyermek, aki látta ezt a bábdarabot az elmúlt időszakban, ha bármi sérelem éri, a rosszat jóval győzi meg, akkor egy szebb jövő felé tekinthetünk.

DSCN0346 másolata

A következő hetekben elkezdjük a húsvéti bábelőadás próbáit, és már előre hálásak vagyunk Istennek, az előre elkészített találkozásokért.

„Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; 9 nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. 10 Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” (Ef 2.8-9)

A teljes képgalériát megnzézheti ide kattintva