„Azután eljött az Úr angyala, és leült Ofrában a cserfa alatt,...

„Azután eljött az Úr angyala, és leült Ofrában a cserfa alatt, mely az Abiezer nemzetségéhez tartozó Jóásé volt. A fia Gedeon éppen búzát csépelt a présházban, hogy megmentse Midján elől. Az Úr angyala megjelent előtte, és így szólt hozzá: Az Úr veled van erős vitéz!”Bírák könyve 6:11-12

Gedeonnál látjuk azt, hogy kevesebbet gondol magáról, mint amit Isten gondol őróla. Isten úgy szólítja meg, mint egy erős vitézt. Egyáltalán nem úgy érezte ebben a helyzetben, hogy ő erős lenne. Tehetetlennek, szegénynek, túl fiatalnak, gyengének érezte magát.
Isten nem úgy tekint, ránk amilyenek vagyunk, hanem amilyenek lehetünk vele.
Amikor rád tekint, akkor azt látja, hogy ha vele jársz, akkor a végén ki leszel. Látja azt, hogy milyen leszel és ennek megfelelően szólít meg.
Biblia úgy beszél a hívő emberről, mint Krisztus szentjeiről. Igaznak fogad el bennünket, Krisztus váltsága árán. Tisztának és szentnek lát minket. Ilyenkor mi is talán visszakérdezünk, hogy: Tényleg rólam beszélsz?  Tényleg rólam van szó….? Igen! Szent és tiszta vagy(ok) Jézus miatt.
Mielőtt Isten használna, előtte szeretne a saját életünkben és saját házunk táján helyrehozni néhány dolgot. A szolgálat az otthonomban kezdődik: Mert a hitünket nem csak a gyülekezet falain belül kell megélni.  Az Isten szolgálata az 24órás szolgálat és nem csak a gyülekezeti alkalmakra korlátozódik. Ez nem könnyű, - legyenek a családtagjaink hívők, vagy nem hívők. Követünk el hibákat.
Isten azokat használja, akik azt mondják, hogy itt vagyok. Elérhető vagyok. Gedeonra ez igaz volt: Elérhetővé tette magát Isten számára. Ha elérhetővé teszed magad Isten számára, akkor használni fog.

ADOMÁNYOZÁS