Isten igérete

 

János 1 levele 14:1-3

 

Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek én bennem. Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy a hol én vagyok, ti is ott legyetek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez az igerész is azt mutatja nekünk, hogy Jézus ígéreteire, beszédére kell támaszkodnunk  a mostani időben is.

Ebben az ígéretben egészen biztosnak kell lenni Isten minden gyermekének, mert eljön az az idő amikor szükségünk lesz minden reménységre és bátorításra amit valaha kaptunk Istentől.

 

Lesz olyan helyzet mindannyiunk életében amikor az ellenségünk meg akar fosztani minden erősségünktől, a hitünktől és el akarja lopni a szívünkből a bizonyosságot, ami a megváltással, bűnbocsánattal, kegyelemmel fiúságunkkal és helyünkkel a mennyországban kapcsolatos.

 

Ezért nem szabad tudatlanságban, sötétségben lennünk, amit pedig nem értünk most, nem biztos,hogy később sem fogjuk, ne adjuk fel a reményt, ne mondjunk le róla!

Hiszem és tapasztalom, hogy eltelik egy bizonyos idő, birtokomba jut olyan információ amit korábban nem tudtam és máris „össze áll a kép”, ha Isten Lelke felfedi és enged belátni. (Filippi 3,15-16 alapján).

 

Cséki Győző kapitány

ADOMÁNYOZÁS