rólunkRólunk

Az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország 2006-tól van jelen Gyöngyös városában. Megismerve a térség szociális helyzetét 2012-ben Európai Uniós forrásokra pályázott egyházunk. A tervezett infrastrukturális fejlesztést több, mint 97 millió Ft támogatással valósítottuk meg.

Szociális szolgáltató tevékenységünket 2014. júliusában kezdtük el. Ennek keretében szociális étkeztetésen belül népkonyhát és 3 csoportban családi napközit működtetünk.

Népkonyha:

Népkonyhánkon hétfőtől péntekig napi 200 adag egy tál meleg étellel várjuk a szegény, éhes embereket. A kiszolgált ételt saját konyhánkon készítjük. Az ebéd éttermünkben elfogyasztható, de lehetőséget biztosítunk az ételhordóban történő elszállításra is. Ellátási területünk a gyöngyösi kistérség, így a környező településeken élőket is szeretettel látjuk. Működésünket házirend szabályozza.

A népkonyha igénybevétele, szolgáltatásai teljes mértékben a rászoruló emberek saját akaratából, térítésmentesen történik.

Nyitva tartás: 11 órától 13. 15 óráig.

Bővebb információ személyesen: hétfőn-szerdán és pénteken 10-12 óráig, valamint a 37/501-451 és 501-452-es telefonszámon kérhető. Egyéb elérhetőségek a Kapcsolat menüpontban.

Családi napközi:

MINŐSÉGPOLITIKÁNK:

Olyan keresztény szemléletű családi napközit működtetünk:

• mely megalapozza és ápolja a keresztény értékrendet,

• a 1,5- 4 éves korosztály nevelésének megfelelő ellátást biztosít: gondozást, nevelést, oktatást, képzett gondozók munkájával, különös tekintettel a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek ellátására nézve,

• biztosítja a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődését, a gyermeki jogok tiszteletben tartásával, az egyéni képességekre alapozva, az egyéni érési ütem és szükségletek figyelembe vételével,

• a gyermekek adottságainak, fejlettségének és képességeinek megfelelő tevékenységekkel juttatja sikerélményhez a gyerekeket.

A családi napközi azért jött létre, hogy Gyöngyös városában napközbeni ellátást biztosítson:

elsősorban halmozottan hátrányos helyzetű, alacsony szocio-kulturlális környezetben nevelkedő gyermekek számára, akik különböző okok miatt kimaradnak a nappali ellátásból, másodsorban minden gyermek számára, akiknek családjában szükségletként jelentkezik a gyermek napközbeni ellátása.

E szolgáltatás egyedi és egyben úttörő jellegű, hiszen a társadalmi el- és befogadás erősítését is szolgálja.

Célunk, hogy családias, meleg, barátságos légkörben, személyre szóló, differenciált bánásmóddal járuljunk hozzá a gyermekek személyiségének kibontakozásához.

Az ellátott gyermekek köre:

A családi napközi családban élő, elsősorban 1,5- 4 éves korú gyermekeket fogad be a szülővel, törvényes képviselővel kötött megállapodás alapján.

Nyitvatartási idő:

Munkanapokon 8:00-16:00 óráig fogadjuk a gyermekeket.

Családi napközinket 3 csoportban működtetjük:

Iciri-piciri családi napközi

Tarka-barka családi napközi

Izgő-mozgó családi napközi

Bővebb információ személyesen: hétfőn-szerdán és pénteken 10-12 óráig, valamint a 37/501-451 és 501-452-es telefonszámon kérhető. Egyéb elérhetőségek a Kapcsolat menüpontban.

ADOMÁNYOZÁS

Írjon nekünk