Rólunk

 

Magyarországon az elmúlt 10 évben megsokszorozódott a fedél nélkül élők száma. Az utóbbi években egyre markánsabban megfigyelhető, hogy a hajléktalanságot újratermelő társadalmi gazdasági problémák és jelenségek (munkanélküliség, elszegényedés, lakhatási problémák, alkoholizmus, drogfüggőség) felerősödtek. Az olcsó szálláslehetőségek és szociális lakások hiánya, valamint a krízishelyzetek kapcsán kialakuló családi konfliktusok gyakori következménye az otthontalanná válás. A hajléktalanok között igen nagy számban található a halmozottan hátrányos helyzetű családokban felnevelkedett, az állami gondoskodásból kikerült, hosszabb-rövidebb börtönbüntetésből szabadult, elvált, vagy alkoholfüggővé vált személy.


A Magyarországi Üdvhadsereg által működtetett Új Reménység Háza Férfi Hajléktalan Szálló a fent megfogalmazott problémákkal küzdő férfiak számára nyújt tervezhető időre elfogadható megoldást. A naponkénti ellátás során azokra az erkölcsi alapelvekre is hangsúlyt helyezünk, melyek a keresztyén értékközvetítés által remélhetően enyhítik az otthontalanság megalázó és kiszolgáltatott állapotával viaskodó embertársaink szenvedéseit, reményt adva és kiutat mutatva számukra.

 

Ellátás:              

  • Hajléktalan férfiak átmeneti szállása 100 fő részére.
  • Szociális ( népkonyha) étkeztetés naponként 250 személy részére.

Eredmények:

 

A VIII. kerületben működtetett férfi hajléktalanszálló 100 fő számára nyújt menedéket és kivételes szolgáltatásokat. A lakók a lakhatási lehetőség mellett személyes szocioterápiás csoportfoglalkozásokon vehetnek részt. Kirándulásokat, bibliaórákat szerveznek a lelki egészség helyreállításáért, hisznek abban, hogy az emberi élet érték és minden ember potenciálisan fejleszthető.

ADOMÁNYOZÁS

Írjon nekünk