Fény háza húsvét

Szenvedélyünk a gyerekek mosolya

Húsvét a Fény Házában – Többeknek éve óta nem volt ilyen nyugodt ünnepe. A Fény Háza Anyaotthonról sok mindent lehetne írni, de azt, hogy unalmas itt az élet, azt biztos, nem.

A nálunk élő gyerekeknek annyi színes programot szerveznek az intézményi dolgozói és a hozzánk érkező önkéntesek, hogy szó sem lehet unalomról. Húsvéti ünnepség volt a Fény Házában.

A márciusi hónapunkat egy húsvéti rajzpályázattal kezdtük, amely húsvéti nyuszi rajzolásból és egy húsvéti vers megírásából állt. Szuper alkotások érkeztek, a rajzok mindegyike színesítette az intézmény faliújságját.

Szépítettük a kiskertet, melyhez gyönyörű virágadományok érkeztek Maglódról és a 17. kerületi adományozóktól. Az anyukák lelkesen ültették a virágokat, amivel még barátságosabbá tették az otthon bejáratát. A gyerekek is boldogan segítettek a szépítésben, ők a kreatív foglakozás keretében húsvéti tojásokat készítettek, amivel kidíszítették a bokrokat.

Húsvét előtti héten hétvégén, meghívást kaptak a családok egy Nyuszi- bulira Maglódra, ahol a kreatív foglalkozás mellett népi közjátékok, és nyuszisimogató is volt. Aki énekelt Nyuszi Anyónak, kapott ajándékot, de a büfében is sok-sok finomság várta a kicsinyeket.

Húsvét vasárnap a Rákoscsabai gyülekezet húsvéti istentiszteletén vehettek részt a családok. Sok család látogat el hétvégente a gyülekezetbe, ahol nemcsak a hitéletet gyakorolhatják, de egy közös, meghitt beszélgetésekre is invitálják a hívőket. A gyülekezet új vezetői is úgy érzik, hogy az anyukáknak is szükségük van pár jó támogatói szóra és egy kis lelki segítségre. A gyerekeket ezalatt különféle szabadidős programok várják az ifjúsági teremben.

Húsvét hétfő reggelén a Fény Házában együttes imával és szent ének énekléssel kezdődött a nap. Ezután egy közös húsvéti bőségasztal várta a családokat, gyönyörűen feldíszítve és mindenféle finomsággal megrakodva. Főtt sonka, tojás, friss uborka, fonottkalács. Az anyukák lelkesen készültek az ünnepre, hogy a gyerekeknek örömet szerezzenek. Többeknek évek óta nem volt ilyen nyugodt ünnepe, sokan elsírták magukat ettől a megható nyugalmat adó pillanattól.

A közös reggeli után következett a legnagyobb izgalmat kiváltó program, a tojás keresés. Idén bővült az ajándékok köre, mivel az összegyűjtött csokitojások mellett minden gyermek kapott egy-egy meglepetés ajándékot is.

Idén a húsvéti várakozást a Fény Háza új vezetője, Fülöpné Molnár Anna és munkatársai készítették elő a legnagyobb lelkesedéssel. Számunkra a legnagyobb boldogság a gyerekek mosolya.

Köszönjük az összes önkéntesnek és adományozónak, hogy segítik áldozatos munkánkat. Köszönjük a Fény Háza munkatársainak is, hiszen belőlük soha nem fogy ki a szeretet és a szakmai lelkesedés. Ők azok, akik a nehéz időkben is erőn felül teszik a munkájukat.

"Általa hisztek Istenben, aki feltámasztotta őt a halottak közül, és megdicsőítette, hogy higgyetek és reméljetek az Istenben."  Péter első levele 1 rész 21 vers

Forrás: Üdvhadsereg | Fény Háza CsÁO | Papp Ildikó | Kommunikációs osztály
Dátum: 2024. április 18.
A kép forrása: Üdvhadsereg | Fény Háza CsÁO