unnepi_mese_a_feny_hazaban

Ünnepi mese a Fény Házáról, és az angyalokról

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy anyaotthon Budapesten, az egyik kerület szívében, ahol az ott élő tizenkét család mindig békét és biztonságot talált.

Az intézmény működését tapasztalt, jó szakemberek - más néven az angyalok - irányítják, azért, hogy a családok megkapjanak minden segítséget és támogatást az életükhöz. Ahogy eljön a november, a gyerekek már lázasan készülődnek a decemberi jeles napokra, elsőként a Mikulást várják nagy izgalommal. A Mikulás ünnepség nagyon jól sikerült, a Mikulást sok verssel, tánccal és szép rajzokkal várták és nem felejtették el megköszönni az ajándékokat.

A Mikulás ünnepséget követően elkezdődött az adventi várakozás, így minden este a meseolvasás után adventi édesség húzás következett. A karácsonyi rajzpályázatra képeket is készítettek a gyerekek, a karácsonyfa természetesen majdnem minden rajzon ott volt. Ismét jártak nálunk az "angyal fodrászok" gyönyörű frizurákat készítettek mindenkinek és plusz meglepetésként minden gyereknek hoztak ajándékot.

Idén sem maradhatott el a karácsonyi családi képek, fotók készítése, ami az „angyal fodrászok” látogatását követte, az idén is gyönyörű képek készültek a családokról.

A családok együtt díszítették fel az anyaotthon karácsonyfáját, ami nagy öröm volt a számukra, hisz sokuknak még soha nem volt része ilyen megható és békés ünnepi előkészületben.

Az idei karácsonyi ünnepség nagyon meghitt és bensőséges volt, minden gyermek és mellettük sok anyuka is „fellépett” énekkel, verssel. Az ünnepi előadást követően az asztalokat megterítettük mindenféle finom enni- és innivalóval. A családoknak meglepetést és örömet hoztak vendégeink, a KNP LAW - Nemzetközi ügyvédi iroda munkatársai, hiszen előzetesen megtudakolták, hogy ki, milyen ajándéknak örülne a legjobban és a vendégek ezekkel töltötték meg a személyre szóló karácsonyi csomagokat, így kívánva áldott ünnepeket egymásnak. Az ajándékozásnak itt még nem volt vége, hiszen a családok hatalmas csomagokat kaptak a dm (drogerie markt) drogériától is, amelyben kozmetikumok, tisztálkodó szerek és finomságok voltak elrejtve, sőt, a Budavári Hilton – egy nagy-nagy szálloda dolgozói is játékokkal és ajándékokkal lepték meg a gyerekeket.

Köszönet a nagylelkű adományért minden támogatónak!

Második alkalommal tisztelt meg minket országos vezetőnk, Christine őrnagy asszony, hogy együtt ünnepeljen velünk. Egy megható karácsonyi üzenet adott át nekünk, amely megérintette és felmelegítette a lelkünket.

A mi mesénk a karácsony elmúltával nem ért véget, a Fény Háza munkatársai töretlenül folytatják a munkájukat, teszik a dolgukat, végzik a hivatásukat nemcsak az ünnepek alatt, hanem azt követően is, minden nap.

"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű." Máté 11:28

Forrás: Üdvhadsereg | Fény Háza CsÁO | Papp Ildikó | Kommunikációs osztály
Dátum: 2024. február 29.
A kép forrása: Üdvhadsereg | Fény Háza CsÁO