Új vezetők Rákoscsabán „Szinte hazajöttünk.”

Új vezetők Rákoscsabán „Szinte hazajöttünk.”

2023. december 1-től kaptunk megbízást a Rákoscsabai Gyülekezet vezetésére. A családok, egyedülálló szülők segítése is a szívünkben van, Nagyné Macher Rozália beszámolója.

Nagyon örömmel vállaltuk új szolgálatunkat, már csak azért is, mert mindig is szerettünk volna együtt dolgozni. Ervin két és fél évvel ezelőtt kezdte el a tisztképzést, a gyakorlatát pedig a gyöngyösi gyülekezetben folytatta, én pedig már közel 10 éve lelkigondozóként dolgoztam a Fény Házában. 2023. októberében kaptunk meg országos vezetőinktől a menetparancsot.

Az új szolgálati terület nem volt ismeretlen számunkra, hiszen több éve tagjai vagyunk ennek a gyülekezetnek, én kadét koromban két évig társvezetője is voltam a Vecsey házaspárral a gyülekezetnek, Ervin pedig már egy ideje a szomszédos nappali melegedőben is szolgál, így szinte hazajöttünk.

Nagy lelkesedéssel fogtunk bele a szolgálatba, és bár még kis létszámú a gyülekezet, de sok segítséget kapunk a vezetőinktől és a szüleimtől, akik egyébként ennek a gyülekezetnek az alapítói, első lelkipásztorai.
Mikor megérkeztünk, fel kellett mérnünk a gyülekezet lelki állapotát, magának az épületnek az állagát, és bele kellett tanulnunk a gyülekezeti gazdálkodásba és az adminisztrációs feladatokba, s mindezt az adventi ünnepkör kellős közepén! Szóval nem volt túl egyszerű, de annál felemelőbb megérkezés volt. Jóleső érzés volt, hogy a szomszédos intézmény pozitívan fogadta a megérkezésünket, és sok segítséget kapunk azóta is tőlük Mi is igyekszünk az odajáró emberek felé szolgálni.

Természetesen azonnal belekezdtünk a gyülekezeti programokba: istentisztelet, női óra, ifjúsági alkalmak és áhítatok megtartása. Ezeken kívül még a külső istentiszteletet is elkezdtünk. A bibliaóra és az imaóra beépítése a heti programunkba a közeljövőben esedékes.
Nagyon sok tervünk van a jövőre nézve, elhívást érzünk a gyerekek, a családok és az idősek felé való szolgálatra egyaránt. Nemrégiben egy megrázó eset hívta fel a figyelmünket arra, hogy milyen súlyos kihívást jelent a mai fiatalok számára a kábítószer, az alkohol, az internetfüggőség és a pornográfia. Ez sokkal nagyobb probléma, mint azt a legtöbb szülő gondolná! Mindez arra vezetett, hogy erősen elkezdjünk imádkozni a fiatalokért, és hogy szolgáljunk is feléjük. Ekkor egy keresztény ismerősünk felkeresett minket, aki az addiktológia területén szolgál, hogy irodát keres a szolgálata számára. Így fogalmazódott meg bennünk egy közös együttműködés lehetősége, amelyet a napokban meg is kezdtünk. Természetesen a családok, egyedülálló szülők segítése is a szívünkben van.
Terveink között szerepel, hogy a kapcsolatainkat tovább építsük a kerületben, együttműködjünk a család és gyermekvédelmi szervekkel, civil szervezetekkel, iskolákkal, és a helyi gyülekezetekkel.
A legfontosabb tervünk az evangélizáció, melynek mikéntje még most körvonalazódik bennünk. Ebben is várjuk Isten vezetését. Szeretnénk utcai evangélizációkat és Alfa kurzusokat is tartani. Fontosnak tartjuk azt is, hogy olyan szép és korszerű, élettel teli környezetté formáljuk a gyülekezeti házat, amelyben mindenki komfortosan és jól érzi magát, mintha csak a második otthona lenne.

Fontos számunkra az is, hogy az Üdvhadsereg történetéről, az előttünk járó hűséges testvérekről is megemlékezzünk, hisz szolgálatuk a mi gyökereink. S mivel éppen ebben az évben ünnepeljük az Üdvhadsereg magyarországi munkája elindulásának 100. évfordulóját, ezért egy kis kiállítást is létrehoztunk a gyülekezeti házunkban, melyben a régi katonák, tisztek, így pl. az én nagyszüleim bibliái, énekeskönyvei, prédikáció vázlatai is láthatók, megannyi relikviával együtt. Ezt állandó kiállításnak szántuk, és mivel az összeset nem tudjuk egyszerre megmutatni, ezért időközönként frissítjük a tárgyakat. Szóval, érdemes megnézni többször is! Mindenkit szeretettel várunk!

Sok kihívásunk és tervünk van, ezért szolgálatunk alapja az imádkozás. Meggyőződésünk, hogy a saját erőnk nem elegendő az emberi lelkek mentéséhez, gyógyításához, és bár az Úr eszközei lehetünk, ezt a csodás munkát csak Isten tudja elvégezni általunk.

Forrás: Üdvhadsereg Rákoscsabai Gyülekezet | Nagyné Macher Rozália | Kommunikációs osztály
Dátum: 2024. május 02.
A képek forrása: Üdvhadsereg