Ünnepi katonaavatásra gyűltünk össze

Katonaavatas Terezvarosban boritokep

„Itt az emberek őszinte szívvel keresik, és szeretik az Istent”, Kassai Jnofin bizonyságtétele a Terézvárosi Gyülekezetben.

„Már nagyon korán vonzódtam Krisztushoz. Azért kezdtem el zongorázni, mert kisfiúként az Istentiszteleten gyakran felkértek, hogy énekeljek.
13 évesen keresztelkedtem meg és így kezdtem az utamat az Úrral járni. Három évvel azután, hogy eljöttem az Egyesült Államokból Magyarországra, elkezdtem gyülekezetet keresni. Hozzám szólt az Úr hangja, és a Szent Szellem, ideje közelebb kerülni hozzá, és gyakorlati módon is elkezdeni szolgálni Őt. Közben folyamatosan dolgoztam Európa szerte zenészként, hosszabb-rövidebb turnusokban jártam ki Magyarországról. 2015-ben egy nap a BKK115-ös buszán utaztam. A mellettem utazó fiatal nőnek látványos fájdalmai voltak. Nem tudtam mi a probléma, csak segíteni akartam. Kérdésemre elmondta, hogy a gerince deformálódott. Gondolkodás nélkül az jött ki a számon, hogy Isten ezt megtudja gyógyítani. Elkezdett mosolyogni, én csodálkoztam, és megkérdeztem min mosolyog? Azt mondta, hogy ritka, hogy valaki nyilvánosan beszéljen az Úrról. Kiderült, hogy hívő keresztény. Megkérdeztem hova jár Istentiszteletre mert már én is régóta keresek gyülekezetet. Elmondta, hogy a Bajnok utcába az Üdvhadsereg Terézvárosi Gyülekezetébe. Akkor vasárnap el is jöttem az Istentiszteletre, és azt tapasztaltam, hogy itt az emberek őszinte szívvel keresik, és szeretik az Istent.

A pásztor és felesége Tibor és Zsuzsika örömmel, és azonnal teljes szívvel elfogadtak engem, így éreztem. Attól kezdve rendszeresen jártam Istentiszteletre. Rövidesen beálltam a zenei szolgálatba Istent dicsőíteni a testvérekkel. Isten megerősített, hogy itt a helyem és a szolgálatom az Üdvhadseregben. Egyre természetesebb lett, hogy itt szolgálok. A következő évben a gyülekezet Alfa kurzust indított, ami a hit alapjaival foglalkozik. Megerősítésként én is elvégeztem. Miután vége lett a tanfolyamnak, kiderült, hogy utána katonaképzést indítanak, azok számára, akik elhívást kaptak az Úrtól, és bárki érdeklődő számára, és akit érdekel részt vehet rajta, hitének erősítése céljából. Belső bizonyosságom volt, hogy ott a helyem. A katonaképzés alatt is rendszeresen szolgáltam az Urat a gyülekezetben, eközben sok nehézség merült fel a környezetemben, a családomban, a hivatalos ügyek terén. Így az elhívással nem tudtam mélyebben foglalkozni. Időközben jött a covid időszak, a gyülekezeti szolgálatok is átrendeződtek, de amikor csak lehetett, minden alkalmat megragadtam, hogy a zenével dicsőítsük az Urat, erősítve a testvéreket. 2021-ben családi és hivatalos ügyek miatt vissza kellett mennem Amerikába. Ott újra elkezdett foglalkoztatni az elhívás. Ezt a gondolatot megosztottam Tiborral és Zsuzsikával. Mikor visszajöttem Magyarországra, újra átvettük a katonaképzés anyagait, és az Üdvhadsereg tanításait. Ezzel elvégződött a szívemben, hogy Krisztus katonájaként szeretném tovább szolgálni az Urat. 2022 május 22-én Isten az Úr és a testvérek, a szellemvilág előtt bizonyságot tettem, és az Úr katonája lettem az Üdvhadseregben. Dicsőség az Úrnak.”

Forrás: Kassai Jnofin | Terézvárosi Gyülekezet | Kommunikációs osztály
Dátum: 2022. június 21.
A kép forrása: Üdvhadsereg | Terézvárosi Gyülekezet
A hírt itt lehet letölteni PDF formátumban.