Ételszállítás Gyöngyösön, Népkonyha újragondolva

csomagolunk

Új helyzethez, új megoldások kellenek. Amint felmértük a változó szükségleteket, amelyet az új helyzet hozott, már is megtaláltuk a segítés módját. 

Az Üdvhadsereg Gyöngyösön a Reménység Centrum keretein belül több szociális feladatot lát el.

Többek között népkonyhai ellátással is szolgálunk az elesett, nélkülöző emberek felé. Napi 185 adag meleg étel készül konyhánkban, amellyel segítjük a városban élő rászorulókat. Népkonyhánkon nem csak ételt adunk, hanem szociális munkával és lelki támasszal igyekszünk támogatni a hozzánk bizalommal fordulókat, így betölteni küldetésünknek.

2jpg

A kialakult élethelyzet, amit a Covid-19 miatt élünk indokolttá tette, hogy átgondoljuk a mindennapjainkat. Mivel kiemelten veszélyeztetett csoporttá váltak a krónikus betegségek miatt legyengült, valamint az idő-sebb korosztályhoz tartozók, meg kellett vizsgálnunk, hogy ebben a helyzetben hogyan tudunk az elhívá-sunk szerint hiánypótló szolgáltatással segíteni.
A városban élő hajléktalan embertársaink egyfajta karanténban vannak, az állam által működtetett átme-neti szállón, így felvettük a kapcsolatot az ottani vezetéssel és megállapodtunk a kényszerűen bent tartóz-kodó emberek meleg ételhez jutásáról olyan formában, hogy az ideiglenes szálló munkatársai elviszik tő-lünk az ételt és átadják a bent lakóknak. Ehhez hasonló megállapodásunk van a városban működő Családok Átmeneti Otthonában szintén "karanténban" lévő emberek ellátásával kapcsolatban is.

3jpg

A látókörünkben lévő, az Üdvhadsereg szolgáltatásait eddig is igénybe vevő 65 év feletti nyugdíjasoknak és a vírus miatt kiemelten veszélyeztetetteknek kiszállítjuk az ételt, hogy ezzel is csökkentsük a lehetőséget a megfertőződésre.
Jelenleg 25 lakcímre 42 adag ételt szállítunk, de egyre többen keresnek minket, mert látják a munkánkat az emberek és a Város vezetői is irányítanak hozzánk szükségben lévőket.
Az ételek átadásakor kihasználjuk alkalmat arra is, hogy mondjunk néhány vigasztaló szót és áldást, meg-mutatva ezzel Jézus szeretetét is.

5jpg

Bízom abban, hogy szolgálatunkkal minél inkább Jézus Krisztus dicsőségére lehetünk, rá mutathatunk itt Gyöngyösön is.

Gyöngyös 2020. 04. 01.
Nagy Gábor, Gyöngyösi Üdvhadsereg Gyülekezet vezetője