Gyógyított és teljessé tett - a Tábornok üzenete

hirekhez

Az Üdvhadsereg Tábornoka 2020 Húsvét alkalmából is megfogalmazta gondolatait, mely üzenetként eljuttott szerte a nagyvilágba.

 

Pedig a mi betegségeinket viselte, a mi fájdalmainkat hordozta. Mi meg azt gondoltuk, hogy Isten csapása sújtotta és kínozta. Pedig a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg. Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta. De az ÚR őt sújtotta mindnyájunk bűnéért.
(Ézsaiás könyve 53:4-6)

A Húsvét üzenete egyenesen a legmélyebb, élet-változó, élet-adó üzenet, amit valaha hallottunk, amelyre tudunk válaszolni és részt venni benne. Röviden a Húsvét története Isten terve az üdvösségre, melynek tetőpontja az emberiség megváltása és helyreállítítása. Olyan feltétlen szeretetteljes áldozata az irgalomnak, Isten kegyelme és megbocsátása. Emiatt határtalan örömet kell éreznünk, izgalmas és csodálatos, ünnepeljük az újonnan felfedezett szabadságunkat és éljünk egy új dinamikus kapcsolatban a Mindenhatóval.

Amit látunk ezekben a versekben Ézsaiástól minden, amit Isten tett értünk Jézusban. Miközben a keresztre megy, Jézus tesz valami rendkívül pozitívat, de ez azzal jár számára, hogy magát fájdalomnak, gúnynak, megtöretésnek és az Atyától való elszakadásnak teszi ki, és mély bizalommal megosztja velünk az örökkévalóságot. Jézus magára vesz mindent, ami negatív, romboló és fájdalmas. Ez eredeti, feltétlen és a szeretet áldozatának az a mértéke, amely az emberi történelemben példátlan.

Ráadásul ahogyan olvasunk és fontolgatjuk, hogy Jézus mit vesz magára, megérezzük a valóságát, a felszabadulásnak és a szabadságnak. Jézus viszi a bánatainkat és gondoskodik a gyengeségeinkről. Igen, van az emberiségnek egy pillanata, amikor Jézus itt a földön “testté lett” (János evangéliuma 1:14)– teljesen ember, hogy beteljesítse a jövendölést – saját maga tapasztalja meg a törékenységet, gyengeséget és tökéletlenséget. Ki kell mondanunk, és fel kell ismernünk, hogy sokkal több történt akkor.

Jézus többet tesz mint,hogy azonosul velünk. Magára veszi a gyengeségeinket, betegségeinket és bánatainkat, hogy nekünk nem kelljen vinnünk őket. Ha összekapcsoljuk ezt a parancsot a Filippi 4:6-7 (“Semmiért se aggódjatok …”) és az 1 Péter 5:7 (“Minden gondotokat ő reá vessétek, mert néki gondja van reátok”) meg kell értenünk, hogy mit ajánl fel nekünk Jézus. Nézzük meg megint , ami Jézussal történik– átszúrják, összetörik, megbüntetik és megsebesítik. Jézus miért fogadná el mindezt? Isten miért engedné meg az egyetlen Fiának, hogy elviselje mindezt?

Egy másik vers olvasása Ézsaiástól megvilágítja azt, amit megkapunk ezen az áldozaton keresztül, – békét és gyógyulást magunknak. A büntetés, amit Jézusra mértek, békét hoz nekünk. Megtapasztaljuk a gyógyulást, Jézus sebei által. Ez majdnem túl van a megértésünk határain, de egy szörnyen fájdalmas pillanat gyógyítást hoz nekünk és egy ijesztően erőszakos tett örökkévaló békét hoz nekünk.

Itt valami igazságtalanság megy végbe azért, hogy bemutassa Isten különleges és a meg nem érdemelt szívességét, amit kegyelemnek nevezzünk. Ez egyben valami mélyen teológiai, áldozat és szövetség.

Az áldozati törvények és gyakorlatok, amiket az Ószövetségben találunk, azért vannak hogy jóvá tegyék a bűneinket és tökéletlenségeinket. Itt a kereszten, Isten makulátlan Báránya egyszer s mindenkorra kifizeti a végső áldozatot mindannyiunkért miközben a kegyelem és megszabadítás egy új adományozásába vezet be minket.

Nekünk békességünk van Istennel amiatt, amit Jézus vitt véghez, és ezt a békét megtapasztalhatjuk azáltal, hogy bízunk Jézusban ( nézzük a Róma 5:1: “Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által”). Igen, ez ilyen egyszerű – és nekünk nem kell bonyolítanunk!

A húsvéti történet nem ér véget Golgotával. Húsvét vasárnap ot van a feltámadás és az új élet. A 2 Korintus 5:17 emlékeztet minket arra, hogy : “Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre!”

A régi valóság a bűn által fogoly volt, de a halál, ami a végső ellenségünk, eltűnik! Húsvét vasárnap feltámadunk Krisztus által- ez az új élet örök, ez bűn és halál feletti győzelmet, ez tartalmazza a gyógyításunkat és teljességünket, ez az élet a mély békesség ( Ézsaiás 26: 3 : “Kinek szíve reád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mivel Te benned bízik”) 

Ezen a Húsvéton megtapasztalhatod a gyógyulást és teljességet Krisztusban. Ez az, amiért Jézus a földre jött. Ez az, amit Isten kíván most neked.

Brian Peddle
tábornok
2020