A Tábornok 2020 évi karácsonyi üzenete

boritokep tábornok karácsonyi üzenet

A 2020-as év egyedülálló, érdekes és kihívásokkal teli volt. Globális járványt éltünk át, amelynek következményei továbbra is kihatnak az életünkre.

 2020. december 21. 

A béke emberei

béke

 

A legjobb emberségnek lehettünk tanúi, amikor a közösségek összefogtak, és segítettek a kiszolgáltatottaknak és azoknak, akiknek védelemre volt szükségük.

Láttuk a legrosszabb embertelenséget, amelynek következtében a rasszizmus életekbe került, mert a különböző nézőpontokból származó nézetek a tüntetők erőszakos tiltakozásához vezetett.

Mindez együttesen felüdített és kimerített minket az év során.

Összezavart, összetett, állandóan változó, bizonytalan és zavarba ejtő világunkba jön Jézus a Béke Fejedelmeként.

Jézus ismerte az előítéleteket, az elnyomó politikai rendszereket, az intézményesített vallást és a szenvedést.

Tehát, bár Jézus 2000 évvel ezelőtt élt, még mindig időszerű, Isten Fiaként szavainak véget nem érő távlata van.

Tehát mit is tanít Jézus a békéről?

A hegyi beszédben, amikor megkezdte tanítási szolgálatát, Jézus azt mondta:” Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek.” (Máté evangéliuma 5 rész 9 vers) Azután, amikor készítette fel tanítványait saját távozására és a megígért Szent Lélek érkezésére, azt mondja: “Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen.” (János evangéliuma 14 rész 17 vers)

Ez ugyanaz a Jézus, aki a szélnek és a hullámoknak parancsolt, azt mondva: „Csendesedj és némulj el !” (Márk evangéliuma 4 rész 39 vers) Az asszonynak, aki megkente a lábát Simon házában, Jézus azt mondta: „Hited megmentett téged; menj békével” (Lukács evangéliuma 7 rész 50 vers).
Miután sok mindent elmagyarázott tanítványainak, Jézus azt mondta nekik:” Ezeket azért mondtam el nektek, hogy békességetek legyen bennem. A világban megpróbáltatások érnek titeket, de bízzatok, én legyőztem a világot.” (János evangéliuma 16 rész 33 vers)

A béke különbözteti meg Jézus földi létezését. Születésének bejelentésekor az angyalok hirdették: “Dicsőség a magasságban Istennek, a földön pedig békesség azoknak, akiken kegyelme nyugszik.” (János evangéliuma 2 rész 14 vers) Jézus feltámadása után megjelent követőinek és azt mondta: „Békesség nektek!” (János evangéliuma 20 rész 21 vers).

Ha Jézus ennyire céltudatosan akarta átadni Isten békéjét másoknak, nekünk ugyanezt kell tennünk, de nem tudunk valamit megosztani valakivel, ha azzal mi magunk még nem rendelkezünk. Tehát biztosítanunk kell önmagunk számára, hogy élő kapcsolatban maradjunk Istennel, és rendelkezzünk az ő megmagyarázhatatlan békéjével, amely megőrzi a szívünket és az elménket Krisztus Jézusban ( Filippibeliekhez írt levél 4 rész 7 vers)

Ebben a békés helyzetben, amikor az Istenre összpontosítunk (Ézsaiás könyve 26 rész 3 vers), képesek vagyunk megtapasztalni Isten békéjét az élet viharaiban, és megosztani ezt a békét másokkal. Isten gyermekeinek hívnak minket, amikor békéltetők, békét hozók és békeépítők vagyunk, mert Isten lényegét és természetét megosztjuk másokkal.

Tehát ebben az adventi időszakban és azon túl is legyünk a béke emberei. Jelenlétünk hozzon békét az otthonokba, helyzetekbe és életekbe, a bennünk lakó a Szentlélek által. Bárcsak szavaink a béke szavai lehetnének, mert megosztjuk Isten szavait.

Bárhol is vagy és bármilyen helyzetben találod magad, kívánom, hogy megtapasztald Isten békéjét ma. 

Brian Peddle
tábornok

Forrás : The General of The Salvation Army /The Salvation Army's International Headquarters in London/ Kommunikációs osztály