Pünkösd „Életem ereje!”, ...erőt kaptok...

punkosd

 „Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt a föld végső határáig.”

Ezt  olvahatjuk az Apostolok Cselekedeteiről írott könyv 1 rész 8 versében.

A pünkösd napja húsvét után 50 napra érkezett el, és ezzel megváltoztatott mindent. Eleinte csak a tanítványokra és környezetükre volt nagy hatással, majd egy kevés idő elteltével, a Szent Lélek valóságos jelenléte tovább vezette őket, a világ szinte minden pontjára!

A tanítványok 3 évig voltak Jézussal és nagyon sokat tanultak tőle. Szemtanúi voltak a csodáknak, ismerték Jézus összes prédikációját, kívülről tudták a példázatokat. A legképzettebb „keresztények voltak”. Azonban azt látjuk, hogy a Szent Lélek jelenléte nélkül elmenekültek, letagadták Jézust, és felhagytak mindennel, amit addig tanultak vagy tapasztaltak. Inkább visszatértek a régi életükhöz. A pünkösdi események azonban mindent megváltoztattak. Az a hirtelen zúgó „Szellemi” szél, ami a mennyből jött, erőt, ismeretet, célt adott számukra. Ennek hatására képesek voltak egész életükön keresztül hűségesen kiállni az Úr Jézus mellett. Többé nem adták fel, nem menekültek el, és nem tagadták meg Őt. Az életükbe erő költözött.

Azóta eltelt több, mint 2000 év, és ez egy régi történet, régi szereplőkkel. Mit is mond ez nekünk ennyi év után? Egyáltalán számít ez bármit is a mai embernek? Annak a mai embernek, aki olyan könnyen felad dolgokat, és elmenekül az életének fontos szerepeiből. Annak a mai embernek, aki nem hisz még magában sem, nem, hogy Istenben. Annak a mai embernek, aki folyamatosan a hibáin rágódik vagy annak a mai embernek, aki fél a jövőtől és inkább a múltban ragad, Így nem látja a jelent, még kevésbé a jövőt. Annak a mai embernek, aki folyamatosan ellenáll a változásnak, és aki sosem meri elképzelni a lehetetlent, nemhogy megpróbálni azt. Arról a mai emberről beszélek, aki rendszeresen a munkájába menekül, és mindig azt feltételezi, hogy a problémái egyediek, és ezért folyamatosan sajnálja, és sajnáltatja önmagát. Ezek az emberek mindenhol megtalálhatóak a munkahelyeken, a családban, az iskolában a gyülekezetekben, és azon kívül is. Van életük, csak erő nincsen benne. Kicsit olyanok, mint a tanítványok, akiknek volt tudásuk, tapasztalatuk, és még küldetésük is, csak erejük nem volt ezeket életre kelteni, megélni.

Ezért kedves apák és anyák, nagymamák és nagypapák, házasok, elváltak, vagy egyedülállók, fiatal fiúk, és fiatal lányok, a Pünkösd üzenete ma is érvényes lehet számotokra. A Pünkösd ereje lehet a te életed ereje is, ami képes megváltoztatni a sorsodat. Képes megtanítani arra, hogy ne add fel, hogy ne menekülj el, és merj előre menni! Azt szeretné, hogy meglásd azt a személyt, aki a világon a legjobban szeretet téged, annyira, hogy az életét sem kímélte. Ezt a személyt pedig úgy hívják, hogy Jézus Krisztus.

Forrás: Benedek Zoltán/Kommunikációs osztály
Dátum: 2021 május 21.
A kép forrása: freepik.com/Royalty-Free