Isten csodálatos teremtményei

A nemzetközi nőnap a női egyenjogúság és a nők emberi jogainak napja, amelyet 1917 óta minden év március 8-án ünneplünk.

Idén a tavasz is beköszöntött erre a szép ünnepre, a virágok is színes szirmokat bontottak. Budapest 4 türelmi zónájában látogattuk meg a lányokat, hogy megajándékozzuk őket nőnapon. Milyen sok érzékszervünkön keresztül kapcsolódhatunk egy virághoz. A látvány, az illat, milyen sok emléket, érzést válthat ki belőlünk? A tavasz beköszöntével, nőnap alkalmával, virággal köszönt bennünket a férfi társadalom. Ha egy virág önmagában ennyi csodát, szépséget hordoz, rejt,  takar önmagában, akkor mennyivel inkább mi, Isten teremtményei lehetünk ezek a csodák? Ahogyan a virágnak, úgy nekünk sem kell tennünk ahhoz semmit, hogy önmagunkban, szimpla létezésünk egy ajándék legyen..

"Figyeljétek meg a mező liliomait, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is." Lukács evangéliuma 12 rész 28b-29 vers

Kedves férfi társadalom, köszönjük  az emlékeztetőt és az ünneplést. Ugyanezt tettük a héten, amikor meglátogattuk Budapest 4 türelmi zónájában a lányokat. Kizökkentve őket a mindennapi rutinból, nem szolgáltatásért mentünk hozzájuk,  hanem virággal léptünk oda hozzájuk, megajándékozni őket.

Sokszor elég szavak nélkül, gesztusokon keresztül kifejezni azt, hogy a szimpla létezésük egy ajándék.

Isten csodálatos teremtményei. 

Ezen a héten ezt ünnepeltük, mindennap ezt ünnepelhetjük!

Forrás: Ráháb misszió I Kommunikációs osztály
Dátum: 2023. március 14.
A képek forrása: Üdvhadsereg