Közösségi nap volt a Válaszút Házában

Intézményünk férfi lakói is várták, hogy közösségbe kerüljünk egymással és az Úrral. Magyar László beszámolója a Válaszút Házából.

Intézményünk lelki gondozójával, Nagy Ervin kadéttal sokat törtük a fejünket azon, hogyan is lehetne egy különleges napot szervezni nekünk, férfiaknak. 

Végre elérkezett április 6-a, nagycsütörtök napja. Meghívott vendégünk Boros Lajos testvér, a magyarországi baptista börtönmisszió vezetője nagy szeretettel, nyíltsággal, bátorsággal tett bizonyságot arról, hogy Isten szeretete, kegyelme hogyan munkálkodott az életében. Lajos elmondta, hogy az élete felét börtönben töltötte, de Isten utánament még oda is kegyelmével, és hogy ő ezt miként fogadta el.  Sőt, ha ez még nem lett volna elég, amire már egyáltalán nem számított, Isten feleséggel, és két gyermekkel is megajándékozta. Csodálatos volt hallgatni, ahogyan dicsérte az Urat saját énekekkel.

Lajos bizonysága után nagyon finom szendvicsekkel, üdítőkkel, süteménnyel tölthettük meg a hasunkat.

Az időközben hölgyekkel is kiegészült csapat ezután kvízjátékkal mérte meg tudását. Néhány "beugratós" kérdés is elhangzott, aminek megválaszolásakor igen-igen jókat nevettünk.

Ezután két bibliai történetet dolgoztunk fel közösen. Az egyik csapat az ószövetségből a bűnbeesés történetét, a másik csapat az újszövetségből Péter tagadásának leírását kapta meg mondatonként összekeverve, amiből a kész szöveget kellett kirakni, majd a történeteket eljátszani. Nagyon örültünk az eredményes, tanulságos, vidám csapatmunkáknak.

Reméljük lesz még alkalmunk ehhez hasonló együttlétekre.

 

Forrás: Üdvhadsereg Válaszút Háza I Magyar László I Kommunikációs osztály

Dátum: 2023. 06. 20.

A kép(ek) forrása: Üdvhadsereg Válaszút Háza