Szuper programok a Fény Házában

Hogyan lehet a különféle korú gyerekeknek közös programot találni? Miért hasznos a tánc? Megtudhatjuk Papp Ildikó csodálatos beszámolójából.

 Intézményünk lakóinak egy átlagos hétvége sem nevezhető unalmasnak. Jelenleg a tizenkét család 40 fős létszámmal éli mindennapjait nálunk. A gyerekek korcsoportja teljesen vegyes, az újszülöttől egészen 18 éves korig terjed. Ennek megfelelően gondoskodnunk kell arról, hogy a programok illeszkedjenek a különböző korú gyermekek érdeklődési köréhez.

Az idei tavaszi programjainkban a kavicsfestés kapta a főszerepet, melyet kifejezetten szeretnek a nagyobb gyerekek és az anyukák.  A 17. kerületi adományozóktól kaptuk a kavicsokat és akril festéket, így sikerült megvalósítani ezt a foglalkozást. A szépen festett kavicsok az intézmény bejáratát díszítik, így aki betér hozzánk megcsodálhatja a szebbnél-szebb remekműveket.

Az idei tavaszi rajzpályázat se maradhatott el, a sok kis kreatív rajzművészünk most is kitett magáért, különösen az ovisok és a kisiskolások remekeltek. Az elkészült művekre lehetett szavazni, szuper nyeremények voltak a jutalmak.

Az idén ismét kertészkedtünk, a nagyfiúk felásták a kertet, az anyukák pedig megkapálták az epreinket. Szuper program, hisz sok gyermek itt szembesült, hogyan kell ásni vagy mi a gereblyézés helyes technikája.

Az esős időben beltéri programokat szervezünk, ilyen volt az anyák napi ajándék készítés, amit nagyon lelkesen készítettek el a szorgos kezek. Idén az anyukák papírvirágot kaptak, ezzel az ajándékkal mi láthatatlan módon fejlesztünk gyerekeket. A virágokat ki kellett vágni aprólékosan, majd összeragasztani, e mozdulatok fejlesztik a finommotorikát.

Vendégeink is voltak, az Élet Kenyere Közösség tagjai, akik rendszeresen élőzenével, igehirdetéssel és kreatív foglakozással színesítik a családok hétvégéit. Nagyon hálásak vagyunk nekik, mert anyagi támogatást is nyújtanak intézményünknek, amit ezúton is köszönünk nekik.

Kislakónk imádnak táncolni, az esős időben beltéri elfoglaltságnak legjobb időtöltés számukra az X-box Kinect. Több órán keresztül táncolnak fáradhatatlanul, hiszen táncolni nagyon jó! A jó hangulatú táncuk felér akár több órányi testnevelés órával is.  Örömünkre addig se nyomják a telefont, ami szintén nevelési célzattal történik. A Fény Háza munkatársai hálásan köszönik a támogatók sok segítséget, mellyel az otthonunkban élő családok mindennapjait könnyítik meg és teszik szebbé.

 

 

Üdvhadsereg | Fény Háza | Papp Ildikó

Dátum: 2023. 07. 19.

A kép(ek) forrása: Üdvhadsereg, Fény Háza