Családokat kerestünk fel és ajándékoztunk meg

csomagok debrecen

Az utóbbi időszakban érzékeltük, hogy a családoknak növekvő problémát jelent a napi kiadások fedezete. Élelmiszercsomagokat állítottunk össze számukra.

 Debrecenben tartós élelmiszercsomagokra is szükségük volt a családoknak

Utra keszen a csomagszallitasra

Az utóbbi időszakban érzékeltük, hogy a családoknak növekvő problémát jelent a napi kiadások fedezete. Többen csökkentett munkaidőben dolgoztak, vagy építési vállalkozásoknak, mindkét esetben jelentősen csökkentek a bevételek is. Vannak olyanok, akiknek meg is szűnt a munkalehetőségük és munkanélkülivé váltak. - mondta el Benedek Zoltán, a Debreceni gyülekezet vezetője.

Egyre többen kerestek meg minket személyesen is, jelezve szükségüket.Körülbelül 100 ezer Ft értékben készítettünk tartós élelmiszercsomagokat, összesen 30 db-ot családok részére, valamint néhány másik csomagot is, amely tartalmában kicsit eltérően a hajléktalanok számára készült. Más szükséges egy háztartásban és más azoknak, akiknek nincs fedél a fejük felett. Fontos szempont volt, hogy ők is fel tudják használni.
csomagok2 MediumMinden családnak személyesen ki is szállítottuk, vigyázva a biztonsági előírásokra.

A találkozások alkalmat adtak arra is, hogy egy kicsit beszélgessünk, még ha csak kerítésen keresztül is. Lassan áll vissza a megszokott munkarend, de ahogyan az élet újra indul a bizonytalanság miatti feszültség oldódni látszik az emberekben. Pozitív hatása van a munkahelyek újraindításának.

Viszont továbbra is nagy kérdés marad, hogy a közösségek élete mikor térhet vissza a korábbi mederbe, illetve van-e egyáltalán belátható időn belül reális esélye annak, hogy a korábbi megszokott rend szerint lehessen programot szervezni. Nagyon vágynak már közös élményekre.

30 db csomag került most kiosztásra, Hajdúnánáson, Nyíracsádon és Debrecenben élő családok számára.