Újra elindulhatott a gyermekek oktatása

Újra elindulhatott a gyermekek oktatása

Egész nyáron a gyerekek kacagásától zengett a Fény Háza udvara, nem győzték bepótolni a vírus alatti szigorú szabályokat, amelyekkel korlátozva voltak.

 A biztonsági előírások betartása érdekében sokszor az udvarra is csak egy-egy család mehetett ki. A karantén szabályok feloldásával, ismét vígan játszhattak kicsik és nagyok a megújult nagy homokozóban. Az idei nyár slágere a nagyfiúk körében a peonza volt. Ezzel a madzaggal pörgethető játékkal órákon keresztül tanítgatták egymásnak a jobbnál jobb trükköket, sőt versenyeket is szerveztek a maguk szórakoztatására.

A Megerősítők Egyesület a tavalyi évhez hasonlóan, az idén is rengeteg füzetet és iskolatáskát adományozott a gyerekeknek. Nagylelkű magánszemélyek is hozzájárultak ahhoz, hogy a családoknak könnyebb legyen az iskolakezdés.

Minden segítségre szükség van! A krízishelyzetbe került családok gyakran csak egy szatyorral érkeznek hozzánk, az újrakezdéshez szinte mindent intézményünk biztosít. Nagy felelősség és olykor nagy kihívás is az itt dolgozó szakembereknek, hogy akár csak egy nagycsaládot is felöltöztessen, vagy egy komplett iskolai tanszercsomagot előkészítsen öt gyermek számára. Ezért folyamatosan várjuk a felajánlásokat, amelyeket intézményünk e-mailben vagy telefon vár.

Boldogsággal tölt el minket, hogy gyakran megtapasztaljuk a mennyei gondviselést. Bár előre nem tudunk tartalékolni, valahogy mindig sikerül, hogy új iskolatáskával, tolltartóval és tanszerekkel kezdjék a szeptembert a nálunk élő gyerekek, akik a közeli iskolába, óvodába, bölcsődébe járnak, ami megkönnyíti a közlekedést és azt, hogy reggel mindenki időben érkezzen az oktatási intézményekbe, amelyekkel nagyon jó viszonyt ápolunk.

Öröm volt azt látnunk, hogy a gyerekek boldogan mentek iskolába szeptember elsején, olyan új tanszerekkel, amilyenekkel talán eddig még sohasem rendelkeztek rövid kis életükben. Ez olyan új, bátorító tapasztalat számukra, amely reményeink szerint pozitívan fogja majd befolyásolni a jövőjüket is.

Ezúton is sok sikert kívánunk minden kisdiáknak az új tanévben!

Kovács Barbara : Hívogat az iskola

Hívogat az iskola
Kapuját kitárja
Kispajtásom gyere hát,
Menjünk iskolába.

Jó barátunk lesz a könyv
És a falitábla
Kispajtásom gyere hát,
Menjünk iskolába!

Számolunk és olvasunk
Vidám nóta járja
Kispajtásom, gyere hát
Menjünk iskolába. 

Forrás: Fény Háza Családok Átmeneti Otthona/Papp Ildikó/Kommunikációs osztály
Dátum: 2021. szeptember 28.
A kép forrása: Üdvhadsereg | Fény Háza Családok Átmeneti Otthona
Letölthető INNEN pdf formátumban