Együtt ünnepeltünk, korlátozás nélkül!

FenyHazaNap2022

Fény Háza családok átmeneti otthona a pár éve tartó covid járvány alatt a visszafogott, csendes életét élte, majdnem mindent elkülönülve kellett csinálnunk.

Megtartottuk ugyan az ünnepeket, hiszen azok mindenkor részei maradnak az életünknek, de sajnos a járványügyi szabályok miatt nem voltak annyira felszabadultak ezek a programok.

Az idén végre eljött az a pillanat is, amikor már tarthattunk közös összejövetelt is, melyre sok szeretettel meghívtuk Üdvhadsereg új vezetőit, az intézmény munkatársait és a lakóit, hogy együtt ünnepeljünk.

A Fény Háza Nap évek óta megrendezésre kerül az intézményben, ilyenkor vers, ének és tánc hangjai zengik be a ház falait, de nem maradhat el a sok ügyességi játék, amit a gyerekek nagy-nagy izgalommal várnak. A rendezvény időpontját jó előre elterveztük, így bőven volt idő a verseket megtanulni a gyerekeknek, az éneket elpróbálni Rozi nénivel és Ervin bácsival.

Nagy meglepetés volt az az autentikus roma tánc, amit egy háromgyermekes édesanya és egy kilencéves kisfiú adott elő. Szépen felépített és kivitelezett előadást láthatunk és a műsor végén pedig mindenkit bevonva, össztánc is volt.

Egy különleges kisfilmet is megnézhettünk együtt, amelyet Sztupkai Brigitta szakgondozónk készített, magunkra ismerhettünk a képeken, hiszen a közelmúlt foglalkozásaiból és programjaiból, illetve mindennapi életünkből válogatta össze. A kis összeállítás annyira váratlanul érte a szereplőket, hogy hangos ovációval fogadtak egy-egy jelenetet.

A rendezvényhez kapcsolódóan kedves adományt kaptunk Maglód Város Roma Önkormányzatától, Suhaj Éva elnökasszony készített 50 főre finom ebédet, amit ez úton is, hálásan köszönünk neki.

A nap eseményeit összefoglalva, elmondhatjuk, hogy ismét nagyon jól sikerült a Fény Háza Nap programja, amely tele volt élményekkel és Isten jelenlétével, aki mindig vigyáz ránk.

 

Forrás: Fény Háza Családok Átmeneti Otthona | Papp Ildikó | Kommunikációs osztály
Dátum: 2022. augusztus 22.
A kép forrása: Üdvhadsereg | Fény Háza Családok Átmeneti Otthona

A hír letölthető innen PDF formátumban