A tűzoltóságon jártak a Fény Háza lakói!

A Fény Háza Családok Átmeneti Otthonában nincs unatkozás: ezúttal a tűzoltók adtak lehetőséget arra, hogy bepillanthassunk mindennapjaikba.

A Fény Háza Családok Átmeneti Otthonában nincs unatkozás, a programok szinte követik egymást. A tavasz első házon kívüli programján máris túl vannak a gyerekek. A 17. kerületi gyönyörűen felújított tűzoltó parancsnokságra látogattunk el. A nagyon barátságos és mosolygós tűzoltók körbevezetettek minket a telephelyen. Bemutatták a munkájukat, elmondták, hogy mi történik éles riasztás esetén, amikor azonnal indulni kell. Megismertük a kötelező feladatokat és azok sorrendjét, ami azért fontos, hogy az elinduláskor a felszerelés egyetlen darabját se felejtsék el magukkal vinni.
A gyerekek szinte csak ámultak milyen óriási nagy a piros tűzoltóautó és hogy mennyi érdekes kincset rejt a belseje. A tűzoltók megengedték, hogy a gyerekek beülhessenek a tűzoltókocsiba, felvegyék a védőruhájukat és egy kicsit a lecsúszó csőnél is elidőzzenek. Rengeteg emlékkel távoztunk, az élmények hatására több fiú is tűzoltó szeretne majd lenni és szeretnének újra eljönni is. Nagyon szépen köszönjük a 17. kerületi Tűzoltó Parancsnokságnak a lehetőséget, hogy megismerkedhettünk a munkájukkal és az élményeket, melyekkel meggazdagodva érkeztünk haza.

Forrás: Üdvhadsereg Fény Háza I Papp Ildikó I Kommunikációs osztály
Dátum: 2023. április 26.
A kép(ek) forrása: Fény Háza Családok Átmeneti Otthona