Gyöngyösi hétköznapok a koronavírus idején

boritokep covid gyongyos

Gyöngyösön főleg idős emberekről szükséges gondoskodni a vírus idején. A gyülekezethez járó emberekkel továbbra is tartjuk a kapcsolatot.

 Étel átadás GyöngyösönMi inkább idősebb emberekkel vagyunk kapcsolatban, akiket nagyon megvisel az unoka hiánya és a kiszolgáltatottság érzése, az, hogy el kell látni őket. Alapvetően három szakaszt lehetett tapasztalni a környezetünkben lévő emberek életében. Természetesen mindenkinél más mélységben és időben, hiszen mindnyájan egyediek vagyunk.

Az első állapot, vagy nevezzük fázisnak az a „nemtörődés” a „nem érdekel” úgysem úgy lesz vagy úgysem úgy van állapota volt. Aztán sokan ebből a látásmódból átcsaptak a félelembe és a túl sok és szűretlen hírek befogadásán keresztül a halálfélelembe.
Most inkább azt látjuk, hogy a félelem megvan, de inkább a beletörődés és a mások figyelése, megszólása vette át a helyét. (ha neki lehet menni akkor én is megyek, ő miért nem visel maszkot stb)
Jól látszik a megdöbbenés is, mert ebben az élethelyzetben élesen tapasztalja az ember saját elesettségét. Kibillentünk abból a hamis képzetből, hogy kézben tartjuk a saját dolgainkat. Már nem csak a családi temetéseken találkozunk az elmúlással, hanem szerves részévé vált a mindennapjainknak.

A gyakorlatban igyekszünk minden segítséget megadni. Hétfőtől péntekig visszük az ételt több mint 30 címre, ahol találkozhatunk az emberekkel és szólhatunk pár bátorító szót, segíthetünk információval vagy áldást mondhatunk és ez valódi missziós szolgálat. Ez magvetés. Ezen felül tartjuk a kapcsolatot a hadosztályba járó gyerekeinkkel. Kaptak egy Biblia olvasási naplót és az alapján olvassák a Szentírást és küldik a beszámolókat is.

Az internettel rendelkező felnőtt gyülekezeti tagok (és még sokan mások ) felé rendszeresen megjelenünk az ÜH Gyöngyös FB oldalon. Együtt olvastuk Márk evangéliumát, aztán egy olvasási tervet is használunk. Elkezdtünk egy bibliaórát.

Természetesen sokan, már koruknál fogva, vagy rossz látásuk miatt sem tudnak a számítógéppel bánni ezért nekik nyomtatott formában viszünk lelki táplálékot és nagy betűmérettel nyomtatott evangéliumokat a lakcímükre.

Van alkalmunk a városon kívül is szolgálni, ha megkeresés érkezik. Ruházattal, élelmiszercsomaggal hirdetjük Jézust.

Nekünk az a feladatunk, azt tűztük ki magunk elé, hogy ebben a megváltozott és sok új helyzetet adó hétköznapokban is, korra, nemre és lelki állapotra való tekintet nélkül hirdetjük az igazságot: "Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban." Róma 8, 38 – 39

Nagy Gábor, hadnagy