„Életem legnehezebb időszakát vészeltem át”

tamogatas ujrakezdeshez

Hatalmas jó hír ez számunkra, hogy július folyamán az Üdvhadsereg női átmeneti szállójáról két hölgy lakó is bérlakásba költözhet.

Lakóink közül ketten is bérlakásba költözhetnek júliusban. Hasonló életutat jártak be: válás, anyagi problémák, lakhatási gondok, egyéb nehézségek sorozata vezetett a hajléktalanná váláshoz. Mindketten nyugdíjasként kerültek az Üdvhadsereg szállójára.

„Úgy gondolom, hatalmas segítség a bajba jutott, lakás nélküli embereknek, hogy létezik egy olyan hely, mint az Új Kezdet Háza, ahol - annak ellenére, hogy egy hajléktalanszálló – van lehetőség tiszta, kulturált, rendezett körülmények között anyagilag és lelkileg megerősödni, újrakezdeni.” – mondta el Ica, az Új Kezdet Háza egyik most kiköltöző lakója. Talán ennek is köszönhető, hogy ez a két hölgy a sok nehézség ellenére sem "csúszott le" hanem – reményüket és méltóságukat el nem veszítve - szállóra költözésük után nem sokkal álláskeresésbe kezdtek, igyekeztek takarékoskodni, pozitívan a jövőbe tekinteni, tenni önmagukért. Kitartásuk, igyekezetük nem volt hiábavaló, hiszen most mindketten a Fővárosi Önkormányzat Nyugdíjasházainak egy-egy lakásába költözhetnek. Ica, aki több, mint másfél éve lakik az átmeneti szállón, saját szavaival fogalmazta meg a vele történteket, az elmúlt időszakot:

"Válásom után vennem kellett egy lakást, de a hitelt nem tudtam fizetni, ezért a bank kényszereladást foganatosított. Négy évig albérletet fizettem, ez felemésztette a tartalékaimat, így hajléktalanná váltam. Itt a szállón minden segítséget megkaptam ahhoz, hogy munkát találjak, és ezt a nehéz helyzetet minél gyorsabban, és a lehető legpozitívabban feldolgozhassam. Örömmel tapasztalhattam, hogy minden munkatárs kedves és segítőkész, egymást támogató munkacsapat dolgozik itt. A Covid-zárlat idején elképzelhetetlen segítségek sokaságát kaptuk úgy, hogy nem éreztették velünk, hogy ez számukra teher lenne. Ezért külön köszönettel tartozom. Életem legnehezebb szakaszát vészeltem itt át úgy, hogy a vidámságom és optimizmusom nem sérült, sőt, különleges és elkötelezett embereket ismerhettem meg a szálló dolgozói személyében. Hatalmas öröm van bennem, hogy most lakásba költözhetek. Szívből remélem, hogy még sokan lesznek, akik a szállóra kerülve munkával és spórolással tesznek azért, hogy hasonló örömben lehessen részük. Őszintén kívánom mindenkinek!"

Minden kezdet nehéz, Icának ez a mostani újrakezdés különösen, de minden esélye megvan emberhez méltó, szép életet élni. Mi, az Új Kezdet Házában most kicsit elengedjük Ica kezét, de nagy szüksége lesz további támogatásokra is ahhoz, hogy az élete egy biztonságon mederben folytatódjék.

A lakások, ahová a hölgyek költöznek teljesen üresek, az új és méltó életkezdethez szükségük lesz bútorokra, háztartási gépekre, lakberendezési tárgyakra, ezeknek az összegyűjtése folyik jelenleg. Ha még használható állapotú bútorai, lakberendezési tárgyai, egyéb, a méltó élethez szükséges kellékei vannak, az Új Kezdet Házában szívesen fogadjuk adományát Ica, és a másik kiköltöző hölgy számára. A segítő adományokról előzetesen kérjük az alábbi email címen egyeztessen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., hogy elkerülhessük az azonos felajánlások torlódását . Köszönjük!

Forrás: Fekete Éva/Új Kezdet Háza/Kommunikációs osztály
Dátum: 2021 július 20.
A képek forrása: Free-stock-photos | Iwona joanna Rajszczak | Dreamstime.com

A hír letölthető INNEN pdf formátumban

Az alábbi képeken látszik Ica jelenlegi helye az Új Kezdet Házában és az új lakás, ahová költözni fog.