Mobil WC a rászoruló sorban állóknak

ami szukseges mindenkinek

A járvány megfékezése érdekében Budapesten számos nyilvános illemhelyet bezártak. Ez valódi problémává vált a rászorulók számára.

Február óta az Üdvhadsereg Új Reménység Háza Férfi Hajléktalanszálló körüli illemhelyeket is bezárták. Itt naponta 220 adag meleg ételt osztanak ki a rászorulóknak a népkonyhából. A járványügyi intézkedések miatt azonban minden otthonban szigorú látogatási tilalom van érvényben, és a rászorulók nem mehetnek be az intézmények területére vécére.

Az otthon vezetősége felismerte az igényt, és kérelmet nyújtott be egy mobil WC telepítésére. Alig néhány hetes ügyintézés után megkapták a szükséges engedélyeket, és ígéretet arra, hogy nem kell fizetniük a szükséges helyért és engedélyért.

Múlt péntek reggel, 40 órával az engedély kiadása után a hordozható WC-t gyönyörű üdvhadsereg-piros színben szállították le, és azonnal üzembe is helyezték. Persze aztán egy kicsit vízszintesre kellett állítani , de most már nagyszerű segítség az népkonyhánk látogatói számára. A mobil illemhely rendelkezik rögzített kézmosási lehetőséggel és fertőtlenítő berendezéssel. Az Új Reménység Háza személyzete naponta ellenőrzi, és a felelős cég hetente alaposan kitakarítja.

Szöveg és fotó: Üdvhadsereg Magyarország, Bernhard Wittwer
Dátum: 2021 május 10.
A cikk NÉMET nyelven ITT elérhető.

Letölthető INNEN pdf formátumban.