Összefogás és szokatlan kihívások

VUH karacsony borito

Bár a 2020 évvégi ünnepi időszakot is befolyásolta a járványügyi szigorítások sora,ennek ellenére próbáltunk karácsonyi hangulatot teremteni intézményünkben.

A szokásos karácsonyi istentiszteleteinket is megtartottuk az Üdvhadsereg Rákoscsabai Gyülekezetének termében, a járványügyi előírások betartásával. Az eseményeken országos vezetőink Bernhard és Regina Wittwer őrnagyok, valamint a helyi gyülekezet vezetői, Gazsó Gábor és Andrea őrnagyok voltak segítségünkre. Főleg a népkonyhánkra járó idősebb, magányos korosztálynak jelentett ez lelki felfrissülést és örömöt, mivel hónapok óta otthonaik fogságában élnek, és nincs lehetőségük társas kapcsolatokra.

A szokásos élelmiszergyűjtő kampányunk sem maradhatott el, melyet minden évben a Magyar Élelmiszerbank szervez meg, és mi is csatlakozunk ehhez a remek kezdeményezéshez. Tavaly a fóti Auchanban gyűjtöttünk, és nagy meglepetésünkre 3,2 t tartós élelmiszert adományoztak egyetlen hétvége alatt az ott vásárló emberek. Ennek köszönhetően több, mint 500 csomagot tudtunk szétosztani intézményünk ügyfelei számára, valamint az Üdvhadsereg más intézményeinek, gyülekezeteinek rászorulói között.

Nappali melegedőnkbe járó ügyfeleink külön ajándékban is részesülhettek az International Christian School of Budapest alsó tagozatos, és gimnazista diákjai és családjaik nagylelkű adományának köszönhetően. A hasznos ajándékokat (póló, zokni, tusfürdő) tartalmazó csomagokon túl, pénzbeli adománnyal is (376.000,- Ft) támogatták ünnepi étkezésünket, mely nemcsak egy egyszeri étkezés, hanem az ünnepek alatti étkeztetés költségeit is fedezte. A Pálmai Cukrászda jóvoltából a bejgli és a finomabbnál finomabb cukrászsütemények sem hiányoztak hajléktalan ügyfeleink asztaláról.

Munkatársaink egész évben kitartóan végezték a sokszor kihívásokkal teli munkát, éppen ezért ők is megérdemelten részesülhettek egy különleges meglepetés vacsorában, amelyet Vomberg Frigyes séf nem csak elkészített számukra, de a hozzávalókat is ő biztosította. Az ízletes étkek elfogyasztásán túl, Frici kedves, közvetlen és szeretetteljes jelenléte is élményt jelentett.

Mindezek fényében elmondhatjuk, hogy bár a járvány szokatlan kihívásokkal terhelt bennünket, mégis megtapasztalhattunk, hogy a munkatársak, önkéntesek, egyének és közösségek összefogásából ilyen szép dolgok formálódnak ki.
Hálásak vagyunk mindazokért, akik mindezt lehetővé tették számunkra!

Forrás: Győri Anna Mária, intézményvezető/ Válaszút Háza/ Kommunikációs osztály

Dátum: 2021. Január 26. 

Galéria: