EKCP-KP-1-2023/2-000376

Csendeshet 2023 EKCP KP 1 2023 2

EKCP-KP-1-2023/2-000376 számú pályázat szakmai beszámolója

Alapadatok
Pályázati azonosító EKCP-KP-1-2023/2-000376
Pályázati kategória kódja EKCP-KP-1-2023
Pályázati kategória megnevezése Egyházi közösségi célú programok 2023. évi támogatása - más helyszínen (utazással, szállással) megvalósuló 2-4 napos programok
Projekt címe Üdvhadsereg vezetőinek csendeshete
Projekt kezdete 2023.01.01.
Projekt vége 2023.12.31.
Megítélt támogatási összeg 400.000 Ft

Program ismertetője
Az "Üdvhadsereg Vezetőinek Csendeshete" elnevezésű program keretében 2023. május 30. és június 02. között került megrendezésre a Bethesdában, Balatonföldváron, ahol a résztvevő vezetőknek lehetőségük nyílt feltöltődni és regenerálódni. A mindennapi feszes tempó és a munkahelyi stressz gyakran vezethet kiégéshez, ezért fontos volt a résztvevőknek megállni és pihenni egy kicsit. Az idő hiánya miatt gyakran nehéz kreatív és konstruktív gondolkodásmódot fenntartani, ezért fontos volt, hogy lehetőséget kapjanak az elcsendesedésre és a feltöltődésre. A program lehetővé tette a résztvevők számára, hogy átgondolják hozzáállásukat a dolgokhoz, emberekhez és vezetési stílusukhoz, és szükség esetén újragondolják azokat. A csendeshét célja az volt, hogy hozzájáruljon a vezetők egészségéhez és jólétéhez, valamint segítse őket abban, hogy kiegyensúlyozottabbak és hatékonyabbak legyenek munkájukban. A program során a résztvevőknek lehetőségük volt részt venni meditációs és relaxációs gyakorlatokon, beszélgetéseken, valamint egészséges életmóddal kapcsolatos workshopokon is. A Bethesdában nyújtott kényelmes és nyugodt környezet ideális volt a résztvevők számára a pihenésre és a feltöltődésre. A csendeshét során különböző módszerekkel és tevékenységekkel segítettük a résztvevőket abban, hogy újra energiával és motivációval telve térjenek vissza a mindennapi feladatokhoz és kihívásokhoz. A programban 25 fő vett részt.
Az előadó, akit meghívtunk, kiválóan felkészült és tapasztalt pszichológus, aki hosszú éveken át dolgozott lelkészként és vezetőként is. Az előadás során olyan ismereteket és technikákat mutatott be, amelyek segítették a kiégés elleni küzdelmet, és számos eszközt kínált a résztvevőknek a megelőzésére és kezelésére. Emellett a programnak köszönhetően a résztvevőknek lehetősége nyílt a fizikai kikapcsolódásra és feltöltődésre is, ami hozzájárult az egészségük és jólétük javulásához.

Eredmények, hatás, hasznosulás
Az "Üdvhadsereg Vezetőinek Csendeshete" program megvalósulásához hozzájárult az önrész mellett a támogatás keretében érkezett összeg is, amelyek együttesen lehetővé tették a Bethesdában való tartózkodást, az ottani kényelmes és nyugodt környezet biztosítását, valamint a program szervezését és lebonyolítását. Ennek a támogatásnak köszönhetően a résztvevő vezetők lehetőséget kaptak arra, hogy kikapcsolódjanak és regenerálódjanak, így hatékonyabbá és kiegyensúlyozottabbá válhattak a munkahelyi feladatok ellátása során. Azáltal, hogy lehetővé tettük számukra az elcsendesedést és a feltöltődést, hozzájárultunk a vezetők egészségéhez és jólétéhez, ami hosszú távon is pozitív hatással lehetett a szervezet működésére és teljesítményére. Emellett a program során végzett meditációs gyakorlatok és egészséges életmóddal kapcsolatos workshopok révén a résztvevők hosszú távú egészségi állapotának javulásához is hozzájárultunk. A Bethesdában eltöltött idő és a program által nyújtott élmények pedig felkelthették a résztvevőkben az érdeklődést a fenntartható életmód és a kiegyensúlyozott munka-élet egyensúlya iránt, így hozzájárulva a fenntartható jövő felé vezető út kialakításához és megőrzéséhez. A támogatás hasznosulása tehát egyértelműen sikeres volt, és a program eredményei hosszú távon is érezhetőek lehetnek a vezetők és az egész szervezet számára.

A projekt végrehajtása nem volt érintett a közbeszerzésben. Az elszámolni kívánt összeg, a csendeshét szállás, étkezés költségeinek egy részét fedezte.

Csendeshet 2023 a csoport nagyobb resze