Wesley Teológiai Nap 2022

Boritokep Teologiai nap 2022

Az idei Wesley Teológiai Nap 2022. október 22-én, 10 órától kerül megrendezésre az Üdvhadsereg Józsefvárosi Gyülekezetében.

Kölcsönhatások az egyén és a környezet között

Teologiai nap 2021 kezdokep

A tavalyi év kényszerű kihagyása után, újra megrendezésre került a Wesley Teológiai Nap 2021. október 30-án.

Istennel lehet csak gondtalan az életünk

borotokep hazassagkotes

Ez év július 3-án, az Üdvhadsereg Józsefvárosi Gyülekezetében SZENT SZÖVETSÉGRE léptünk Isten előtt, Istennel, és egymással.

A titokzatos nagy barna bőrönd

Babokkal mondjuk el boritokep

A bábmissziós szolgálat már több, mint tizenöt éve az életünk része. A kezdetekkor még csak gyülekezeti gyermekórákon báboztunk a gyermekeknek.

Programok a Teleki téren és a Dobozi utcában

Józsefvárosi Üdvhadsereg Gyülekezet 2020 nyár és ősz

Az elmúlt hónapok a Józsefvárosi gyülekezet életébe nagy változásokat hoztak. Összefoglaló beszámoló az elmúlt időszakról.

Támogatás lelki és fizikai értelemben is

etelosztas Dobozi 31

Az új zárt világ teljesen megszüntette annak a lehetőségét, hogy a közösségek a megszokott módon találkozhassanak.

Józsefvárosi gyerektábor

Az elmúlt két hétben bibliai napközis gyermektábort tartottunk az Üdvhadsereg Józsefvárosi gyülekezetében. Naponta 25 iskolás korú kisgyermek vett részt ezen az élménydús programon.

Gyermek klub indul a Józsefvárosban

Új, rendszeres programja indul a Józsefvárosi Gyülekezetnek, minden gyermeket szeretettel várnak péntek délutánonként az új klubfoglalkozásokra.

Várjuk a jelentkezőket !

 

 

 

 

Paul Newman örökségéből jut a rászorulóknak Józsefvárosban

Az Üdvhadsereg Józsefvárosi Gyülekezete ismét élelmiszercsomagokat osztott a nagycsaládosoknak. 10 éve minden csütörtökön a Keletinél napi 500 adag melegétel a rászorulóknak

Idén immár második alkalommal jutott tartós élelmiszercsomaghoz közel 100 ember az Üdvhadsereg Józsefvárosi Gyülekezete jóvoltából. A csomagba egyebek mellett liszt, olaj, tészta, kakópor, konzervek és egy szelet csokoládé is került. Az Üdvhadsereg az adományt a Paul Newman nevével fémjelzett alapítvány segítségével finanszírozta. Az Üdvhadsereg Magyarország heti 750 adag melegételt oszt ki budapesti és debreceni helyszíneken.

 

Newman öröksége


Az Üdvhadsereg Józsefvárosi Gyülekezete együttműködésben a Nagycsaládosok Országos Egyesületével a leginkább rászoruló családoknak segít az évkezdésben. Idén, immár második alkalommal támogatta a kerületben élő nagycsaládosokat.  Február 28-án ismét csomagot osztanak majd a kerületi családsegítő közreműködésével a szociálisan rászorulóknak. Az adományozás érdekessége, hogy az Üdvhadsereg a Newman’s Own Foundation jótékony célokra szánt felajánlásából segíti a józsefvárosi, jellemzően roma családokat. Newman öröksége, hogy az általa 1982-ben létrehozott élelmiszeripari vállalat teljes bevételét nehéz sorsú, szociálisan hátrányos helyzetű emberek kapják, faji, vallási, nemzetiségi hovatartozástól függetlenül. Tartósítószermentes salátaszószók és spagetti mártások gyártásával indult a cég, melynek termékein Newman arca szerepelt. A köztudottan visszafogott és szerény színész azzal a feltétellel járult hozzá neve és arcképe használatához, hogy a vállalat teljes bevételét karitatív célokra fordítják majd. Paul Newman élete során több mint 220 millió dollárt fordított karitatív célokra. 2008-ban bekövetkezett halálát követően az általa létrehozott alapítvány tovább segíti a hátrányos helyzetűeket világszerte.

Az Üdvhadsereg 10 éve segít Józsefvárosban


Az Üdvhadsereg Józsefvárosi Gyülekezte a hozzájuk fordulóknak lelki evangalizeciókat is tart a támogatáson túl. Budapesten a Keleti Pályaudvarnál 10 éve, minden csütörtökön 500 adag meleg ételt osztanak ki, erre engedélyük a fővárostól március 11-ig van. Ezt követően is folytatják majd az ételosztást, de a Keleti Pályaudvarnál sajnos ez a lehetőség hamarosan megszűnik. Budapesten szóba került a Déli Pályudvar és az Árpád-híd környéke, valamint a Felvonulási tér is az új opciók között van. Az Üdvhadsereg Budapesten Rákoscsabán, a Józsefvárosban és Debrecenben működtet szociális konyhát, és tart rendszeresen élelmiszer- és ruhacsomag osztásokat Gyöngyösön és Miskolcon is.

Budapest Józsefváros

Az Üdvhadsereg Józsefvárosi Gyülekezete Budapest belvárosában található. Isten kegyelméből 2010-ben lesz 15 éve, hogy megnyitotta kapuit a testileg, lelkileg rászoruló emberek felé. Rendszeres alkalmaink: istentiszteleti alkalom, vasárnapi iskola, Bibliaóra, imaóra, ifjúsági klub, kreatív női alkalom, férfitalálkozó, zenei gyakorlás, kirándulás, szabadtéri program, ételosztás hajléktalanoknak, téli teajárat hajléktalanok számára, gyermektábor, gyülekezeti tábor. A gyülekezeti élet mellett felelőséget érzünk a hajléktalanok és rászorult családok megsegítésére. Minden hét csütörtökön 500 adag meleg ételt osztunk ki a Keleti pályaudvarnál a Baross szobornál. Szívbemarkoló, amikor idősekkel, kisgyermekekkel és kismamákkal találkozunk, akik meleg ételért állnak sorban a téren. A lehetőségeinkhez mérten ruhával, gyermekjátékokkal, élelmiszercsomaggal támogatjuk a kerületben élő szegény családokat. Jó kapcsolatunk van a kerületi népjóléti tevékenységet végző szervezetekkel, akik hozzánk irányítják a rászorultakat.

Ha szeretne személyesen is megismerni minket szeretettel várunk gyülekezeti alkalmunkra vasárnaponként 16 órától.

Cím: 1086. Budapest, Dobozi utca 31. Megközelítés: Nagyobb térképre váltás Keleti pályaudvartól: 24-es villamossal 2 megálló Blaha Lujza tértől: 28, 38 villamossal 3 megálló Orczy tér: Busz: 9, 109 Troli: 83, 89 Villamos: 24, 28