Programok a Teleki téren és a Dobozi utcában

Józsefvárosi Üdvhadsereg Gyülekezet 2020 nyár és ősz

Az elmúlt hónapok a Józsefvárosi gyülekezet életébe nagy változásokat hoztak. Összefoglaló beszámoló az elmúlt időszakról.

 

2020 október 28.

Tavasszal a járvány miatt a gyülekezeteket és a szociális intézményeket lezárták, a karantén miatt az Új Reménység Háza népkonyhai melegétel osztása átkerült az otthon étterméből a gyülekezet területére. A vendégek elvitelre csomagolt módon kapják kézbe az ebédet. Az osztás módjának megváltozása több segítőt igényelt, így mindketten egészen személyesen veszünk rész ebben a szolgálatban. Szolgálatunk gyümölcse, hogy személyesebb lett a kapcsolatunk az Új Reménység Házában a szociális munkában dolgozó kollegákkal és az ebédért bejáró emberekkel is.

Próbálunk a lehetőségeink szerint az osztás közben egy-egy szóval, áldás kívánással a reménységet hordozni, és erősíteni mindazokat, akik megfáradtak vagy félelemmel vannak telve. Többen a hétvégi alkalmakra is ellátogattak, főleg a nyári időszakban, amikor a gyülekezet udvarán jöttünk össze istentiszteletre.

Munkálatok a tetőn 2020

  

Amíg a gyülekezetben nem jöhettünk össze, facebook csoportunkban osztottuk meg a vasárnapi igehirdetéseket.

A nyári hónapokban, ahogy az időjárás engedte, az udvaron tartottunk szabadtéri istentiszteleteket.

Bent délutánonként elkezdtük a gyülekezeti közösségi helységek kifestését, karbantartását, kint a kisjátszótér felújítását is.

Mindezek megvalósulását, az Üdvhadsereg Központi Iroda, és a VIII kerületi Önkormányzati pályázat támogatásával, valamint lelkes önkéntesekkel oldottuk meg.

 

 

A szokásos nyári játszótér missziónkat augusztus utolsó két hetére terveztük, a Mátyás téren és a Teleki téren. A Mátyás tér egészen más képet mutatott az idén, talán a járványhelyzet miatt. Régen gyerekzsivajtól volt hangos a tér, a szülők örültek, hogy játszunk, foglalkozunk a gyermekekkel, míg ők beszélgettek és kikapcsolódtak. Az idén néhány fiatal felnőttön kívül senkivel nem találkoztunk.

Bozsányiné Erika különleges kézműves foglalkozásaA Teleki téri játszótér forgalmasabb volt, néhány gyermek minden nap részt vett a foglalkozásokon, és mindig volt egy-két gyermek, akik csak egy-egy nap csatlakoztak. Különböző ügyességi játékokat vittünk, és ezekkel játszottunk a program első részében, és a szülőkkel beszélgettünk.

Itt a Teleki Téri Társak Egyesületével együtt végeztük ezt a szolgálatot. Bozsányiné Erika különleges kézműves foglalkozással készült minden napra, amelyen gyerekek és szülők is örömmel vettek részt.

Szeptembertől újra a gyülekezeti imateremben tartjuk az Istentiszteleteket, amelyen igyekszünk betartani minden előírást a fertőzések elkerülése érdekében.

Tesszük a dolgunkat, amire Isten elhívott, és amit a szükség hoz elénk. Bízunk az Úrban, és "Tudjuk azt is, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik," (Róma 8.28)

Vecsey Enikő őrnagy
gyülekezetvezető

Forrás : Józsefvárosi Gyülekezet / Kommunikációs osztály

Galéria