Már hagyomány a főzőverseny Sajókazán

fozoverseny kezdokep

Július utolsó szombatján Lecsófesztivált rendeztek Sajókazán, ami egy főzőversennyel volt egybekötve. A környező falvakból és városokból is érkeztek vendégek.

2020 szeptember 01.  

főzőcsapt 2Július utolsó szombatján Lecsófesztivált rendeztek Sajókazán, ami egy főzőversennyel volt egybekötve. A környező falvakból és városokból is érkeztek vendégek, de elsősorban a helyiek vettek részt ezen a hagyományos rendezvényen. Régre visszanyúló múltja van a 3600 fős faluban ennek a közösségi alkalomnak. Idén az Üdvhadsereg gyülekezetét is meghívták a megmérettetésre és tizenhat csoport indult a győzelemért. Különlegesen finom lecsó költemények készültek el, de a zsűri az Üdvhadsereg gyülekezetének kreációját találta a legjobbnak, ami nem más volt mint egy „Cukkinis lecsó dödöllével és foghagymás öntettel”. Nagy öröm volt a gyülekezet számára ez a győzelem és egy szép napot tölthettünk együtt.

                               főző csapat

 

Augusztus elsején Sajókazán a Sólyom telepen idén is megtartották a roma napot, itt Kb. ezer roma ember él.evangélizálás

 

 

Ilyenkor délelőtt foci, ping-pong verseny van, délben egy közös ebéd, amit a helyi kisebbségi önkormányzat és civil csoportok készítenek el. Az ételekből ingyen lehet fogyasztani. Délután pedig egy szabadtéri Istentiszteletet tartott az Üdvhadsereg. Általában 40-50 gyerekből áll össze a dicsőítő kórus.

Tavaly hat csoport indult a főzőversenyen és az első helyezést nyerte meg az Üdvhadsereg csoportja megosztva egy másik résztvevővel, idén öt csoport főzött, de nem volt verseny, hanem egy külön oklevelet kaptunk a legfinomabb ételért.

Ez a második év volt az, amikor a helyi romaemberekkel jobban megismerkedhettünk és jó beszélgetések alakulhattak ki az evangéliumról. alkalomnak. Idén az Üdvhadsereg gyülekezetét is meghívták a megmérettetésre és tizenhat csoport indult a győzelemért.