Újra nyári tábor volt Sajókazán

Idén nyáron is megtartottuk Sajókazán a várva várt gyerektábort, minden évben örömteli izgatott várakozás előzi meg a kezdést.

Keresztény segítséggel lehet ünnepük

Az Üdvhadsereg miskolci és sajókazai közösségében a mélyszegénységben élőket karolják fel. Beszélgetés Cséki Győzővel.

Egy hetes nyári tábor volt Sajókazán

Orom boritokep2

Naponta 70-80 gyermek vett részt az Üdvhadsereg már hagyományosnak mondható gyermektáborában Sajókazán, a hét témája a család volt.  

Keresztény testvéri találkozó Miskolcon

MIERTT 2022 boritokep

Két év kihagyás után, ötödik alkalommal rendezték meg a fiatalos és családbarát MIÉRTT keresztény testvéri találkozót, június utolsó hétvégéjén.

Kinőttük a házat, bővítésre volt szükség

sokan egyutt boritokep 2

Új imaterem átadása Sajókazán. Igazi örömünnep volt 2022 április 03-án, vendégeink voltak territóriumi vezetőink is, Henrik és Lisbeth Andersen parancsnokok.

A remény hetének gondolatai

a biztonsag boritokep

Hogyan jelenik meg a bizalom, a hála és a biztonság egy fiatal ember szavaiban és életében. Erről gondolkodhatunk advent második hetében.

Bátorító küzdelemben vettünk részt

boritokep foci

Az Országos Roma Önkormányzat és az Országos Roma Sportközpont közös szervezésben, július 24-én kispályás labdarúgó „Foci Olimpiát” rendezett Miskolcon.

Nyári tábor volt Sajókazán

tabor sajokaza 2021 boritokep

Ez a nyár végre lehetőséget adott arra, hogy a gyermekekkel felszabadultan, korlátozások nélkül lehessünk együtt, és élvezzük egymás társaságát.

"Amikor börtönben voltam, meglátogattatok."

ami igazan szamit

Beszélgetés Cséki Győzővel és Marikával arról, miért tartják fontosnak immár több mint két évtizede, hogy fogvatartottakat látogassanak meg a börtönben.

Hiánypótló az emberek életében a közösség

osszetartozas boritokep

Gyülekezeteinkben keressük a választ, hogyan lehet pótolni a közösség hiányát, az élményeket és az erőt, amit az összetartozás ad a mindennapok kihívásaihoz.

Váratlan öröm az elzártságban

adventi web hir

Házhoz ment az adventi koszorú gyertyája Miskolcon és Sajókazán. Nálunk is, mint mindenhol máshol, a gyülekezeti életet fölborította a jelen lévő járvány.

Már hagyomány a főzőverseny Sajókazán

fozoverseny kezdokep

Július utolsó szombatján Lecsófesztivált rendeztek Sajókazán, ami egy főzőversennyel volt egybekötve. A környező falvakból és városokból is érkeztek vendégek.

Boldog pillanatok Sajókazán

boritokep gyereknap

 A karantén utáni első, önfeledt pillanatokat élhették át azok a gyerek Sajókazán, akik Gyermeknap alkalmából játékot és édességet kaptak.

A járvány lelki hatásai Miskolcon és Sajókazán

melyen a lelkunkben

„Borongós volt az idő, énekelni kezdtünk és kisütött a nap. Kézzel fogható volt Isten jelenléte.”  Interjú a Cséki házaspárral.

Hétköznapok a romatelepen

sajokaza film boritokep

2015 évben kezdődött a missziónk, Sajókaza peremén található Sólyomtelepen. Hosszú távon köteleztük el magunkat az itt élők segítése mellett.