Váratlan öröm az elzártságban

adventi web hir

Házhoz ment az adventi koszorú gyertyája Miskolcon és Sajókazán. Nálunk is, mint mindenhol máshol, a gyülekezeti életet fölborította a jelen lévő járvány.

 2020. december 11. 

adventi látogatás

"Házhoz jön a gyülekezeti adventi koszorú” 

Különböző emberek vagyunk, ezért különbözőképpen is éljük meg a fölmerülő nehézségeket.

Úgy látjuk, hogy valami furcsa nyomottság, fásultság, talán egy kis félelemmel vegyülve ült rá az emberek életére.

Gyülekezeteinkben hála az Úrnak, még nem volt járványos megbetegedés, de közeli ismerősök között sajnos előfordult, és pedig a súlyosabb változat.

Egy kedves régi gyülekezeti testvérünk, itt Miskolcon most is lélegeztetőgépen van, nagyon rossz állapotban. A családjával folyamatos kapcsolatban vagyunk, hogy együtt tudjunk telefonon keresztül is imádkozni.

A gyülekezetben megtartottuk az első adventet, szigorúan betartva minden előírást a saját érdekünkben. Nem a körülmények, hanem Isten jelenléte volt a fontos.

Ebből a jelenlétből hiányzott a többi testvér, ezért azokhoz, akik nem lehettek ott az Istentiszteleten, elmentünk, meglátogattuk őket.

Senkihez nem mentünk be, csak az utcán beszélgettünk távol egymástól.  "Házhoz jön a gyülekezeti adventi koszorú” gondolattal, ajándékoztuk meg őket egy-egy adventi mécsessel, hogy emlékezzenek, és frissen éljen a szívükben, az Úr Jézus visszavárása, és az arra való felkészülés minden körülmény között.

 

Forrás: Cséki Győzőné a Miskolci Gyülekezet/Hadosztály vezetője / Kommunikációs osztály