Keresztény segítséggel lehet ünnepük

Az Üdvhadsereg miskolci és sajókazai közösségében a mélyszegénységben élőket karolják fel. Beszélgetés Cséki Győzővel.

Néhány egyházi közösség kifejezetten a legrászorultabbak felé szolgál. Az Üdvhadsereg miskolci és sajókazai gyülekezetébe hátrányos helyzetű családok és egyedülállók járnak. Számukra is igyekeznek a helyi lelkészek ünnepivé, meghitté tenni a karácsonyt.

– Gyülekezetünk 70-80 százaléka úgy állt össze, hogy a helyi családsegítőben szoktunk élelmiszercsomagokat osztani és mellé meghívókat adunk. Mielőtt odaadom a csomagokat, mindig szólok pár szót Istenről és Krisztusról – osztotta meg Cséki Győző, az Üdvhadsereg miskolci gyülekezetének vezetője.

– Azok, akiket ez megfogott, eljöttek hozzánk és sokan már nyolc éve ide tartoznak. Mi az Üdvhadseregben nem vagyunk személyválogatóak, ahogy Isten sem az. Nemtől, bőrszíntől és élethelyzettől függetlenül bárkit szívesen látunk, úgyhogy a gyülekezet vegyes összetételű. Több mindenkinek már korábban is volt valamilyen elképzelése a Teremtőről, de a Megváltóval nálunk ismerkedtek meg. Mostanra mélyebb elköteleződés alakult ki bennük az egyház felé a vasárnapi 13 órás istentiszteleteken és a csütörtök délutáni bibliaórákon, ahol megismerték a Szentírást. Az életük is megváltozott ezáltal. Nagyon jó látni, hogy pár asszony, akik eddig nem dolgoztak, munkába álltak, vagy elmentek képezni magukat – meséli.

A teljes beszélgetésért látogasson el ide kattintva.

 

Forrás: Detzky Anna, Boon.hu

Kép: Ádám János