Energiaforrás, ami nem apad ki

Péterfy Éva, a Válaszút Háza intézményvezető helyettese így foglalta össze a nőnapi délután eseményeit és hangulatát.

Van-e olyan energiaforrás, türelemforrás, reményforrás, ami nem apad ki?

A sokszor lemerítő, kimerítő, fárasztó és gyengítő események vagy hatások ellensúlyozására egy tavaszi délutánt szántunk arra a Válaszút Házában, hogy mi, nők FELTÖLTŐDJÜNK. Persze nem egyszerű mutatvány egy délután alatt lepucolni a ránk rakódott aggodalmakat, fájdalmakat, gyengeséget, nehézséget, de abban segítség lehetett, hogy új lendületet adjon, és legfőképpen irányt mutasson egy kiapadhatatlan energiaforráshoz.

Álmodoztunk kicsit arról, hogy ki hova utazna egy feltöltő nyaralásra, de szó esett a hétköznapi apróságokról is, amik felfrissülést hozhatnak a mindennapjainkban. Röpködtek az ötletek a kötési praktikáktól a kertészkedésen át az ételreceptekig. Kreativitásunkat ki is próbálhattuk színes, ötletes képeslapok gyártásával, és persze falatozás közben tovább folytathattuk az ötletek cseréjét.

Jó közösségben együtt lenni, feltöltődni. De szembesülünk azzal is, hogy a feltöltött energiánk újra és újra elapad. Van-e olyan energiaforrás, türelemforrás, reményforrás, ami nem apad ki? A kérdéssel a Bibliához fordultunk: „Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlen erejét megsokasítja. Elfáradnak az ifjak, és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is. De, akik az Úrban bíznak, azoknak ereje megújul; szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el.” Ézsaiás 40,29-31.

Amikor abban bízunk, hogy az Úr, a mindenség Teremtője és Megváltója tartja kezében életünket, látja nehézségeinket és gondoskodik rólunk, új erőre kapunk, megújult türelemmel és reménységgel tudunk futni, haladni, ballagni az életünk útján.

Erre emlékeztetnek bennünket az elkészült képeslapok és az ajándékba kapott kedves virágok.

Forrás: Válaszút Háza I Kommunikációs osztály
Dátum: 2023. április 14.
A képek forrása: Üdvhadsereg I Válaszút Háza
A cikk letölthető INNEN PDF formátumban